Περδίκης: Ουδεμία ευθύνη στον Πρόεδρο σε ενδεχόμενο ναυάγιο

Ουδείς εκ των Ελληνοκυπρίων ηγετών μπορεί να επιρρίπτει ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ενδεχόμενο ναυάγιο στις συνομιλίες, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι το Κίνημα αναμένει τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ώστε να διαμορφώσει την τελική του θέση για τις εξελίξεις.

Σε δήλωση στο περιθώριο του Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας, ο κ. Περδίκης είπε ότι “παρακολουθούμε με πάρα πολλή ανησυχία το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε ναυάγιο παρά τις υποχωρήσεις που έκανε ακόμα και την τελευταία στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”.

“Αναμένουμε τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου της Δευτέρας για να πάρουμε υπεύθυνη ενημέρωση προκειμένου να τοποθετηθούμε τελεσίδικα επί των εξελίξεων”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι “σημειώνουμε την άτεγκτη και αρνητική στάση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και το γεγονός ότι ακόμα και Τ/κ μετριοπαθείς ηγέτες επιρρίπτουν την ευθύνη στον κ. Ακιντζί για το διαφαινόμενο ναυάγιο, σε αντίθεση με Ε/κ ηγέτες που επιμερίζουν την ευθύνη μεταξύ Ακιντζί και Αναστασιάδη”.

“Εμείς θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος έκανε περισσότερα από όσα έπρεπε να κάνει για να αποφευχθεί αυτό το ναυάγιο και δεν μπορεί κανείς από τους Ε/κ ηγέτες να του επιρρίπτει την ευθύνη επειδή δεν έχει υποχωρήσει ακόμα περισσότερο,” ανέφερε περαιτέρω.

Τοποθετούμενος σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για διαφάνεια και διαπλοκή, όπως είπε, εξέφρασε την άποψη ότι μετά την τελευταία απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των απαιτούμενων πειθαρχικών μέτρων για τη γνωστή υπόθεση της Σάβιας Ορφανίδου.

“Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από τον τεράστιο όγκο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι κάποτε ή και σήμερα πήραν την όποια θέση σε ένα κομματικό οργανόγραμμα, μια κομματική θέση” συνέχισε προσθέτοντας ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα, όπως του υποδεικνύει ο Γενικός Εισαγγελέας, στη συμμόρφωση με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ