Στα €67 εκατ. οι κυπριακές λίρες – Ανταλλάξτε τις με ευρώ – Μάθετε μέχρι πότε

Τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν ακόμα στην κατοχή τους κυπριακές λίρες. Σύμφωνα με έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για όσους θέλουν να τις ανταλλάξουν και να πάρουν την αξία τους σε ευρώ.

H Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με σημερινή της ανακοίνωση, κάλεσε όλους, όσοι διαθέτουν ακόμη χαρτονομίσματα κυπριακών λιρών, να τα ανταλλάξουν σε ευρώ, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή 10 χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη, τερματίζεται η περίοδος ανταλλαγής.

Σύμφωνα με έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, «η ανταλλαγή τραπεζογραμματίων κυπριακών λιρών με ευρώ συνεχίστηκε και το 2016. Κατά τη διάρκεια του έτους ανταλλάχτηκαν τραπεζογραμμάτια συνολικής αξίας £0,31 εκατ., για το συνολικό ποσό των €0,53 εκατ. Η Κεντρική θα συνεχίσει να ανταλλάσσει τραπεζογραμμάτια κυπριακών λιρών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017».

Η κα.Αλίκη Στυλιανού, Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ είπε συγκεκριμένα: «Λόγω της επικείμενης λήξης της προθεσμίας της ανταλλαγής, το κοινό καλείται να προσκομίσει έγκαιρα στην ΚΤΚ χαρτονομίσματα κυπριακής λίρας που τυχόν έχει στην κατοχή του».

Η κ. Στυλιανού διευκρίνισε ότι η ανταλλαγή μπορεί να γίνεται μόνο στην Κεντρική Τράπεζα, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση. Μια μικρή χρέωση, που θα αφορά τα έξοδα διενέργειας εμβασμάτων, θα υπάρχει μόνο σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος αποστείλει ταχυδρομικώς τα χαρτονομίσματα στην ΚΤΚ. Τότε η ανταλλαγή θα πιστώνει τον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση, δεν ανταλλάζονται κέρματα, η ανταλλαγή των οποίων είχε ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η ισοτιμία της Κύπρου σε ευρώ αντιστοιχεί σε 1,71.