Άντρος Κυπριανού: «Εμφανίζεται να διαρρέει πληροφορίες απόρρητης έκθεσης» – Θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του Υπ. Δικαιοσύνης;

Επιστολές σχετικά με την απόφαση για παύση του Υπαρχηγού Αστυνομίας απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, θέτοντας θέμα για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος “εμφανίζεται να διαρρέει πληροφορίες απόρρητης έκθεσης”. Στην επιστολή προς τον κ. Κληρίδη, ο κ. Κυπριανού θέτει το ερώτημα κατά πόσον προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του Υπουργού.


Στην επιστολή του κ. Κυπριανού προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρεται ότι «το σκεπτικό με το οποίο παύθηκε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε, αφορά σε υποψίες ότι πιθανώς ο ίδιος διέρρευσε στοιχεία από μη διαβαθμισμένη Έκθεση σχετικά με συγκεκριμένο θέμα το οποίο χειριζόταν η Αστυνομία Κύπρου. Αναλόγως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ συγκεκριμένης εφημερίδες να διαρρέει πληροφορίες απόρρητης έκθεσης η οποία συντάχθηκε έπειτα από καταγγελίες στις οποίες είχα προβεί ως Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ».

«Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι γιατί δεν παύθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης τότε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως έγινε και για τον τέως Υπαρχηγό Αστυνομίας; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;», προστίθεται.

Στην επιστολή του προς τον κ. Κληρίδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «το σκεπτικό με το οποίο παύθηκε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε, αφορά σε υποψίες ότι πιθανώς ο ίδιος διέρρευσε στοιχεία από μη διαβαθμισμένη Έκθεση σχετικά με συγκεκριμένο θέμα το οποίο χειριζόταν η Αστυνομία Κύπρου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ συγκεκριμένης εφημερίδες να διαρρέει πληροφορίες απόρρητης έκθεσης η οποία συντάχθηκε έπειτα από καταγγελίες στις οποίες είχα προβεί ως Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ».

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει «είναι αν προτίθεστε να ασκήσετε ποινική δίωξη εναντίον του, αναλόγως όπως λέχθηκε ότι θα γίνει και για τον τέως Υπαρχηγό Αστυνομίας», αναφέρει ο ΓΓ καταλήγοντας στην επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ