Είμαστε ίσως η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς τουαλέτες στους αυτοκινητόδρομους

Η Κύπρος είναι ίσως η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει χώρους υγιεινής στους αυτοκινητοδρόμους της, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η REACTION Youth for the Prevention.

Σημειώνει ότι μέλη της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION επισκέφθηκαν χθες επί τόπου χώρους στους αυτοκινητόδρομους που χρησιμοποιούνται ως «εναλλακτική λύση» και που τους υποδείχθηκαν από οδηγούς τουριστικών λεωφορείων αλλά και επαγγελματίες οδηγούς «και διαπίστωσαν την ανθυγιεινή κατάσταση που επικρατεί».

«Δυσοσμία και ανθρώπινα περιττώματα πλησίον του αυτοκινητοδρόμου συνθέτουν μια τριτοκοσμική εικόνα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας Μάριο Σταύρου, «είναι γελοίο και τραγικό ταυτόχρονα να μην μπορούμε να προσφέρουμε μια στοιχειώδη υπηρεσία για μια ανθρώπινη ανάγκη στους αυτοκινητοδρόμους μας».

«Μια τουριστική χώρα όπως η Κύπρος, είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει αυτές τις υπηρεσίες κάτι το οποίο μας εκθέτει ως χώρα στα εκατομμύρια τουρίστες κάθε καλοκαίρι”, αναφέρει ο κ. Σταύρου. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε μια λύση επί αυτού του θέματος μιας και δεν είναι μόνο θέμα ατομικής αλλά και δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με την REACTION, οι Ζυγιστικοί Σταθμοί στο ύψος της Ερήμης και των Κουκλιών, καθώς και κάποια σημεία του αυτοκινητοδρόμου Λάρνακας – Λεμεσού προσφέρονται για τη δημιουργία αυτών των χώρων υγιεινής.

Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION καλεί τα αρμόδια Υπουργεία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού να εγκύψουν πάνω από αυτό το σοβαρό θέμα και να το επιλύσουν πριν την τουριστική περίοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ