Πειθαρχική έρευνα για όλους τους κυβερνητικούς, που κατέχουν κομματικά αξιώματα

Όπως αναμενόταν, η Σάβια Ορφανίδου δε θα είναι η μοναδική δημόσια υπάλληλος, για την οποία θα πραγματοποιηθεί πειθαρχική έρευνα, αφού μετά και τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κατείχαν κομματικά αξιώματα ακόμη και πριν την αλλαγή της νομοθεσίας το 2015.

Ο Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε σχετικά την Επιτροπή Ελέγχου και πρόσθεσε πως η αρχική λίστα των 39 ονομάτων έχει εμπλουτιστεί και πλέον περιλαμβάνει 75 με 80 ονόματα.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη ο Γενικός Ελεγκτής είχε αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για να διερευνηθούν οι υποθέσεις των γιατρών Άθου Γεωργίου και Σωτήρη Κούμα και στη CYTA για τον συντεχνιακό Αλέκο Τρυφωνίδη. Και για τις τρεις υποθέσεις ο κ. Μιχαηλίδης δεν είχε λάβει οποιαδήποτε απάντηση, αν και πλέον θα καταφθάσουν μαζικά, αφού όλοι οι υπουργοί έλαβαν εντολή για να διερευνήσουν τις υποθέσεις, που αντιστοιχούν στα υπουργεία τους.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο αρχικός κατάλογος, που είδε το φως της δημοσιότητας και περιλάμβανε 39 δημόσιους υπάλληλους – κομματικά στελέχη, έχει αυξηθεί στους 75 με 80.

«Για τις όλες τις περιπτώσεις, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας, είτε έχουν καταγγελθεί, είτε είναι στην αντίληψη των αρχών πρέπει να γίνει πειθαρχική διερεύνηση», είπε. «Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και η κατεύθυνση πως όλοι οι Υπουργοί, ως αρμόδιες αρχές είναι, να εφαρμόσουν το νόμο μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Λέγοντας πως δεν πρέπει να αφεθεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία επιλεκτικά, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα δείχνοντας έμπρακτα το δικό του σεβασμό, να εφοδιάσει την Κυβέρνηση με το κατάλογο των στελεχών του που έχουν θέση στη δημόσια υπηρεσία.

Σημείωσε, ακόμη, πως η κάθε περίπτωση μετά τη διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας, θα πρέπει να παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα και εάν επιβληθεί οποιαδήποτε κύρωση πάνω από την επίπληξη θα πρέπει να μπει στο φάκελλο τους και θα επηρεάσει την ανέλιξή τους. «Δεν είναι στα χέρια της κυβέρνησης, θα πρέπει να εφαρμοστεί», είπε.

Πηγή: offsite.com.cy