Το 30ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ θα γράψει ιστορία! (Βίντεο)

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, αποφάσισε τη διοργάνωση του 30ουΠαγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ) της ΕΔΟΝ. Συμπληρώνονται 30 Φεστιβάλ νεανικής δημιουργίας, πολιτιστικής πανδαισίας και ποιοτικής ψυχαγωγίας. 30 Φεστιβάλ οργανωμένης πάλης και αγωνιστικής ανάτασης των νεανικών συνειδήσεων.

Στις5, 6 και 7 Ιουλίου, στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία, θα κτυπά η καρδιά της νέας γενιάς.

Το 30οΦεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κάτω από το σύνθημα «Με το βλέμμα στο μέλλον, αλλάζουμε το παρόν». Το φετινό σύνθημα καλεί το λαό και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να παλέψει οργανωμένα να αλλάξουμε το σήμερα, διεκδικώντας ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, απελευθέρωση κι επανένωση της πατρίδας μας. Να αλλάξουμε το παρόν ανατρέποντας τη σαθρή κοινωνικοοικονομική κατάσταση που μας επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΔΗΣΥ. Η ανάγκη για αλλαγή είναι ώριμο τέκνο της γέννας ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος. Με το βλέμμα στο μέλλον για την κοινωνία της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Μαζί μας, όπως σε κάθε Φεστιβάλ, θα βρίσκονται οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας. Αναμένεται ακόμη, στο χώρο του Φεστιβάλ να παραστούν δεκάδες ξένες αντιπροσωπείες από αδελφές Οργανώσεις από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Το φετινό φεστιβάλ θα είναι επίσης αφιερωμένο στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και θα ξεχωρίζει ιδιαίτερα η παρουσία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας.

Στο πολιτιστικό μέρος του 30ου ΠΦΝΦ, θα υπάρχει ζωντανό και πλούσιο πρόγραμμα σε τέσσερις σκηνές με πλειάδα σχημάτων και καλλιτεχνών.

• Στην Κεντρική Σκηνή, που όπως πάντα φιλοξενεί τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του ελληνικού και του κυπριακού στερεώματος. Το πρόγραμμα θα ξεκινά με κυπριακά σχήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις μεγάλες συναυλίες.
5 Ιουλίου: Η βραδιά ξεκινά με τους πολλά υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες Γιάννη Μαργάρη και Κασσιανή Λειψάκη. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια μοναδική συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα με τις επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε.
6 Ιουλίου: Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Ζουγανέλης με φορτίο στις αποσκευές τους το ερμηνευτικό τους ταλέντο, στήνουν μαζί μια απολαυστική συναυλιακή εμπειρία.
7 Ιουλίου: Η αυλαία θα πέσει με ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο αφιέρωμα στα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου. Μαζί στη σκηνή οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού.
• Στη Λαϊκή Σκηνή, που θα παρελάσουν μια σειρά από λαϊκά χορευτικά και μουσικά σχήματα, ενισχύοντας τον πολιτισμό μας.
• Στην Μπουάτ που και φέτος θα αξιοποιηθούν νεανικά σχήματα, δίνοντας την ευκαιρία για ανάδειξη και βήμα έκφρασης σε ερασιτεχνικά μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες.
• Στον Παιδότοπο, όπου θα υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και διάφορα παιδικά σχήματα.

Κάθε μέρα, ο χώρος του Φεστιβάλ θα γίνεται χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ζύμωσης, μέσω των συζητήσεων, αλλά και των θεματικών κέντρων. Η μικρή Πολιτεία θα αποτελείται από:
– τη Διεθνούπολη με τη συμμετοχή δεκάδων Οργανώσεων του εξωτερικού,
– το Φοιτητικό και Μαθητικό Στέκι,
– το Στέκι Νέων Εργαζομένων,
– το περίπτερο της Εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ»,
– το Δικοινοτικό Στέκι με τη συμμετοχή Τ/Κ Οργανώσεων Νεολαίας,
– τη Γωνιά Εικαστικών και άλλων Τεχνών,
– την Αθλητική Γωνιά,
– τα περίπτερα φιλοξενίας εθελοντικών οργανώσεων,
– τη Γωνιά Λαϊκής Παράδοσης,
– την Έκθεση Βιβλίου,
– το Παζαράκι.

Στο χώρο θα λειτουργήσουν τέσσερα θεματικά κέντρα μέσα από τα οποία θα δίνεται η πολιτική μας πρόταση. Τα κέντρα αυτά θα έχουν ως θέμα:
• Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πάλη για επανένωση
• 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση
• 5 χρόνια διακυβέρνησης της δεξιάς ήταν αρκετά
• Η πάλη μας σήμερα ενάντια στην άνοδο του νεοφασισμού και του εθνικισμού

Στη δική μας αντίληψη η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός, ποτέ δεν αποτελούσαν προνόμιο για τους λίγους κι εκλεκτούς, αλλά δικαίωμα για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Όλα τα πιο πάνω τα οποία θα παρουσιάσουμε στο 30ο Φεστιβάλ, η νέα γενιά και όχι μόνο, έχει τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσει στην πολύ χαμηλή τιμή προπώλησης των 20 ευρώ και για τις 3 βραδιές, ενώ για μια βραδιά στην τιμή των 15 ευρώ. Από τα ταμεία εισόδου το εισιτήριο και για τις 3 βραδιές θα πωλείται στην τιμή των 25 ευρώ.
Πληροφορίες για τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η αυλαία του 30ου Φεστιβάλ θα ανοίξει με τις πολύμορφες Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που αρχίζουν στα τέλη του Μάη σε όλη την Κύπρο. Οι οργανώσεις της ΕΔΟΝ έχουν μπει στο ρυθμό του Φεστιβάλ, ετοιμάζουν το πλούσιο πρόγραμμα από τοπικά νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ραντεβού λοιπόν στο Φεστιβάλ… να γράψουμε ιστορία!

Η προκήρυξη του ΓΓ της ΕΔΟΝ Χρίστου Χριστόφια: