Βάνδαλοι κατέστρεψαν 70 καθολικούς και εβραϊκούς τάφους στην Ρώμη (video)

Κάμερες ασφαλείας του χώρου έχουν καταγράψει τους δράστες: Μια ομάδα νεαρών φαίνεται να μπαίνει στο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Επιδρομή βανδάλων στο επιβλητικό νεκροταφείο Κάμπο Βεράνο της Ρώμης, όπου καταστράφηκαν 70 καθολικά και εβραϊκά μνημεία. Οι εικόνες δείχνουν σπασμένα γυαλιά και μάρμαρα, αλλά και διαλυμένο το αστέρι του Δαυίδ.

Το κοιμητήριο του 19ου αιώνα φιλοξενεί εβραϊκούς και καθολικούς τάφους, αλλά και μνημείο για τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ προσελκύει και το ενδιαφέρον των τουριστών, καθώς πολλοί διάσημοι Ιταλοί, όπως ο σκηνοθέτης Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, είναι θαμμένοι εκεί.

Οι ζημιές αποκαλύφθηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής και σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι κάμερες ασφαλείας του χώρου έχουν καταγράψει τους δράστες: Μια ομάδα νεαρών φαίνεται να μπαίνει στο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά να τρέχει καταστρέφοντας στο πέρασμά της τα μνημεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Prima Pagina, οι δράστες είναι ηλικίας 15-16 ετών και κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη αναγνωρισθεί.

Πηγή: protothema.gr