Υπ.Παιδείας: νέα απόφαση για τους μη μόνιμους εκπαιδευτικούς

Την απόφαση να καταστούν αορίστου χρόνου οι μη μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που έχουν εργαστεί στο εκπαιδευτικό σύστημα πέραν των 30 μηνών έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του σώματος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, εκφράζοντας την πεποίθηση πως με αυτή την εξέλιξη αίρονται όλες οι επιφυλάξεις για την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως σήμερα συζητήθηκε ενώπιον του Υπουργικού το θέμα, που αφορά το νέο σύστημα διορισμών. “Τέθηκαν όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος και λήφθηκε η πολιτική απόφαση να προχωρήσουμε στη διασφάλιση των μη μόνιμων εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάστηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα πέραν των 30 μηνών, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Νομικής Υπηρεσίας, καθιστώντας τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως από την αρχή της συζήτησης αυτού του θέματος η θέση της Κυβέρνησης ήταν ότι “θα έπρεπε να δούμε με ευαισθησία αυτούς τους εκπαιδευτικούς.  Το έχουμε κάνει μέσα από τις διαδικασίες και τα δεδομένα που είχαμε ενώπιόν μας και τις συμβουλές της Νομικής Υπηρεσίας, και πιστεύω ότι με αυτή την εξέλιξη αίρονται όλες οι επιφυλάξεις για την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών”.

Πρόσθεσε πως “εμείς ετοιμαζόμαστε για τις πρώτες εξετάσεις, στο πλαίσιο του νέου συστήματος, μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ