ΥΠΕΞ Ρωσίας: “Αυτοσυγκράτηση συστήνει σε σχέση με τουρκικές απειλές στην ΑΟΖ “

Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, απαντούσε σε ερώτηση στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων που παραχώρησαν στον Τύπο με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, μετά από συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία.

Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Μόσχας για τις τουρκικές απειλές στην ΑΟΖ απάντησε ότι «σε αυτή την περίπτωση όπως και σε κάθε παρόμοια περίπτωση υπάρχει ανάγκη για αυτοσυγκράτηση από την απειλή χρήσης βίας και από την ίδια την χρήση βίας».

Επανέλαβε εξάλλου τη στήριξη της Ρωσίας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Συμφωνιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου ανέφερε ότι ενημέρωσε το Ρώσο ομόλογό του σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και εξέφρασε την εκτίμηση της Λευκωσίας για την στάση αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ