Υπό κράτηση τέσσερις Σύροι – Εισήλθαν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον τεσσάρων προσώπων ηλικίας 31, 21, 24 και 41 χρόνων από τη Συρία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης εισόδου και παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα μέλη του ΟΠΕ ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή Πύλας με οδηγό 31χρονο από τη Συρία με συνεπιβάτες τρεις άνδρες επίσης από τη Συρία ηλικίας 21, 24 και 41 χρόνων.

Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης όπου από εξετάσεις φάνηκε να εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας μέσω κατεχομένων και συνελήφθηδαν.

Εναντίον του οδηγού του αυτοκινήτου που είναι κάτοικος Λεμεσού εξεδόθη ένταλμα σύλληψης και συνελήφθηκε από την Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και υποβοήθησης εισόδου και παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Οι τέσσερις άνδρες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης έξι ημερών.

Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

Πηγή: ΚΥΠΕ