Πυρκαγιά σε καφετέρια στα Λατσιά και σε όχημα στην Παλουριώτισσα

Πυρκαγιά σε καφετέρια στα Λατσιά και ακόμη μία σε όχημα στην Παλουριώτισσα ήταν τα δυο σοβαρότερα περιστατικά που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Ιουνίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 18ης Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι « η ώρα 04.42 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καφετέρια στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ στα Λατσιά και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ‘Λοχία Σπύρου Τταντή’ με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.14».

Η πυρκαγιά ήταν στο εσωτερικό της καφετέριας και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και συγκεκριμένα κάηκε εξοπλισμός της καφετέριας, ενώ από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ολόκληρο το εσωτερικό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα και τέσσερις αναπνευστικές συσκευές. Η πιθανότητα η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό δεν μπορεί να αποκλειστεί και τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Επίσης, «η ώρα 22.49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης οικίας στην οδό Ιωάννη Μεταξά στην Παλουριώτισσα στη Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.06.

Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ζημιές στο χώρο της μηχανής του. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα και δύο αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Ιουνίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 18ης Ιουνίου 2017 ανταποκρίθηκες ε 36 κλήσεις για βοήθεια ,18 πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.