Ν.Παπαδόπουλος: Κοινή πρόταση υπέβαλαν ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύη

Κοινή πρόταση για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων κατέθεσαν κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και το Κίνημα της Αλληλεγγύης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως τα τρία κόμματα κατέθεσαν το κοινό έγγραφο που περιλαμβάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες ελπίζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τις λάβει υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων της δικής μας πλευράς στο κεφάλαιο της ασφάλειας και τη συζήτηση για την κατάργηση των εγγυήσεων.

«Ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι αυτές οι θέσεις θα περιλαμβάνονται κατά το μέγιστο στο έγγραφο του κ. Έιντε ή κατά το ελάχιστο, αυτές θα είναι οι θέσεις που θα προωθηθούν από τη δική μας πλευρά», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως το περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες της πρότασης θα παρουσιαστούν αύριο σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ερωτηθείς αν η φιλοσοφία αφορά «μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατός», ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Φυσικότατα».

Σε ερώτηση αν έχουν προσκληθεί στο Κρανς Μοντάνα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως έχουν προσκληθεί και έχουν απαντήσει θετικά. Σε σχέση με το κοινό έγγραφο που θα ετοιμάσει ο κ. Έιντε, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν θέλει να αναφερθεί σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων εντός του Εθνικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ