Πάφος: Δύο άτομα κατηγορούνται για παράνομη κατοχή και διάθεση φαρμάκων

Κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν αργότερα στο δικαστήριο ο 59χρονος φαρμακοποιός και ο 27χρονος, που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατοχής και διάθεσης συνταγογραφημένων φαρμάκων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και χωρίς την άδεια του Υπουργού Υγείας.

Εναντίον των δύο προσώπων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Τα δύο πρόσωπα είχαν προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 16 Ιουνίου του 2017 και το δικαστήριο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση τους.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις 15 Ιουνίου στην Αστυνομία από 50χρονη μητέρα του 27χρονου, σύμφωνα με την οποία φαρμακοποιός στην Πάφο, προμήθευε τον γιο της , με χάπια, οξικοδύνης για την χορήγηση των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν, για εξετάσεις, τον φαρμακοποιό, ο οποίος τους παρουσίασε συνταγή υπογεγραμμένη από γιατρό, για χορήγηση 112 χαπιών, στον 27χρονο. Ωστόσο, ανακρινόμενος ο 27χρονος φέρεται να ανέφερε ότι ουδέποτε επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο γιατρό.

Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εξασφαλίστηκε και εναντίον του 69χρονου γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείο , ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση με την λήψη καταθέσεων τόσο από το συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων όσο και το φιλικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ