ΚΣΕΔ: Διακομιδή φιλιππινέζου ναυτικού λόγω προβλήματος υγείας στο ΓΝ Λευκωσίας

Στη διακομιδή ενός Φιλιππινέζου ναυτικού η ζωή του οποίου αντιμετώπισε κίνδυνο λόγω επιδείνωσης της υγείας του, ενώ αυτός βρισκόταν σε εμπορικό πλοίο 35 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λάρνακας, προχώρησε σήμερα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, το κέντρο έλαβε στις 14:55 επείγουσα κλήση από το εμπορικό από τον Κυβερνήτη του εμπορικού πλοίου «GAS VENEZIA» με σημαία Παναμά, ο οποίος αιτήθηκε την άμεση διακομιδή μέλους του πληρώματος του που βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Το εν λόγω πλοίο βρισκόταν 35 ΝΜ νοτιοανατολικά της Λάρνακας, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ, μετά από τη λήψη σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης από το Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας με νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, για την άμεση διακομιδή του στο ΓΝ Λευκωσίας, όπου και μεταφέρθηκε στις 17:30.

Σύμφωνα με το ΚΣΕΔ, ο τραυματίας είναι φιλιππινέζικης υπηκοότητας και για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και ο εκπρόσωπος του πλοίου στην Κύπρο.
Πηγή:ΚΥΠΕ