Ανήλικη το έσκασε από τη Γερμανία και συνελήφθη ένα χρόνο μετά στη Μοσούλη με γιλέκο αυτοκτονίας

Η 16χρονη Linda Wenzel, η οποία πριν από ένα χρόνο περίπου το έσκασε από την πόλη που ζούσε κοντά στη Δρέσδη της Γερμανίας, για να καταλήξει τελικά στη Συρία, συνελήφθη στη Μοσούλη μαζί με άλλες 20 νεαρές υποστηρίκτριες του Ισλαμικού Κράτους.

Η νεαρή μαθήτρια εξαφανίστηκε πέρυσι από τη Γερμανία και ταξίδεψε από τη Φραγκφούρτη στην Τουρκία μέχρι τελικά να καταφύγει στη Συρία. Σύμφωνα με την αστυνομία, το πιο πιθανό σενάριο είναι η ανήλικη να ερωτεύτηκε κάποιο τζιχαντιστή, ο οποίος την έπεισε πρώτα να τον ακολουθήσει στη Συρία και στη συνέχεια να ενταχθεί στον ISIS.

Η Linda η οποία φορούσε γιλέκο αυτοκτονίας συνελήφθη στη Μοσούλη, που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τους τζιχαντιστές, μαζί με άλλες είκοσι γυναίκες από την Τουρκία, τη Ρωσία και τον Καναδά.

Σύμφωνα με φίλους της κοπέλας η Linda πριν εξαφανιστεί είχε αλλάξει συμπεριφορά. Συγκεκριμένα είχε αρχίσει να μαθαίνει αραβικά και φορούσε συντηρητικά ρούχα. Μάλιστα η Linda είχε αλλάξει το όνομά της σε Mariam και πολλές φορές δημοσίευσε φωτογραφίες στο προφίλ της στο Facebook φορώντας μαντίλα.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη πηγές, γράφει πως η το νεαρό κορίτσι είναι σίγουρα εκείνο που είχε εξαφανιστεί από τη Γερμανία.

Πηγή: protothema