Επιχείρηση διάσωσης: Αγνοείται 39χρονος στη θαλάσσια περιοχή Πέγειας

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης μετά από καταγγελία για εξαφάνιση δυο προσώπων στην θάλασσα. Τελικά, εντοπίστηκε η γυναίκα ενώ αγνοείται ο συμβίος της, και οι δυο Ρουμάνοι, ηλικίας 38 χρόνων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζεύγος, χθες το απόγευμα πήρε βάρκα και μετέβη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας για ψάρεμα. Μέχρι και νωρίτερα σήμερα δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Ο εργοδότης του Ρουμάνου ανησύχησε και κατήγγειλε την εξαφάνιση τους στην Αστυνομία. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Λιμενική Αστυνομία και το Κέντρο Διάσωσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε αρχικά το αυτοκίνητο του στο αλιευτικό καταφύγιο Πέγειας και μετά η βάρκα τους ανοικτά του Ακάμα, στην οποία επέβαινε μόνο η γυναίκα.

Την μετέφεραν με ασφάλεια στη στεριά.

Η ίδια μιλώντας στις Αρχές ανέφερε ότι χάλασε η μηχανή της βάρκας τους και έπλεε ακυβέρνητη.

Ο σύντροφος της φόρεσε βατραχοπέδιλα και σωσίβιο και πήδηξε στη θάλασσα γύρω στις 10 σήμερα το πρωί για να βγει στη στεριά να ζητήσει βοήθεια. Τα ίχνη του μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

Το ΚΣΕΔ, ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της πληροφορίας για δύο ελλείποντα πρόσωπα, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή ταχύπλοο σκάφος της Λ&Ν Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ του ΓΕΕΦ/ΔΑ. Οι έρευνες, σημειώνει, για τον εντοπισμό του 2ου ατόμου συνεχίζονται από ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ καθώς και πλωτά μέσα της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ