Πυρκαγιά ξέσπασε σε «τρέιλερ» στην Λευκωσία

Πυρκαγιά ξέσπασε σε καρότσα (τρέιλερ) η οποία βρισκόταν σε ανοικτό χώρο στο χωριό Μαρκί, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 00.42 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά και για το περιστατικό ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.06.

Η καρότσα δεν ήταν ενωμένη σε αρθρωτό όχημα μεταφοράς. Η καρότσα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Δεν υπήρχαν εμπορεύματα εντός. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλού τυλιχτήρα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Στις 01.11 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην οδό Αναλύοντας, στο Τσέρι.

Για το περιστατικό ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Όχημα μάρκας ΤΟΥΤΟΤΑ με νεαρό οδηγό έχασε τον έλεγχο του και ανατράπηκε. Ένας νεαρός μεταφέρθηκε εκτός του οχήματος με την χρήση σανίδας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων , μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο του νοσοκομείου και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στο μεταξύ, στις 18.47 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο ιδιωτικής κατοικίας στην οδό Αζαλέας στη Λεμεσό.

Για το περιστατικό ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου» με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.28.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και αναπνευστικών συσκευών. Έγινε επίσης χρήση συσκευής εξαερισμού. Την ώρα της πυρκαγιάς οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν και έγινε παραβίαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω της κύριας είσοδο με σκοπό την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα έπαθε εκτεταμένες ζημιές ο εξοπλισμός και η βαφή του δωματίου. Επίσης από το καπνό ζημιές έπαθε και η βαφή της υπόλοιπης κατοικίας. Η πιθανότητα η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα έχει αποκλειστεί.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 14ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 17ης Ιουλίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 66 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων οι 30 αφορούσαν πυρκαγιές, οι 32 ειδικές εξυπηρετήσεις και οι 4 ψευδείς κλήσεις

Πηγή:ΚΥΠΕ