Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση του κεντρικού οδικού δικτύου της Πάφου

Η Πάφος αλλάζει και σύντομα αποκτά ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 17 περίπου χιλιομέτρων.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε  με την ανάδοχο εταιρεία «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ»  τα συμβόλαια για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, συνολικής δαπάνης 218.000 ευρώ.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει την ετοιμασία της τοπογραφικής αποτύπωσης, της οδοποιίας, της υπογειοποίησης των υπηρεσιών, των υδραυλικών συστημάτων, της σήμανσης, των κατασκευαστικών σχεδίων κ.ά, για 11 συνολικά κεντρικές οδούς και λεωφόρους της πόλης, καθώς και την ετοιμασία των εγγράφων του Διαγωνισμού για την εργολαβική εκτέλεση του έργου.

Η μελέτη θα ετοιμαστεί  σε τρείς φάσεις των 3, 6 και 18 μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρώτα σχέδια θα ολοκληρωθούν εντός των προσεχών λίγων μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δημόσιο τομέα ανάλογες μελέτες απαιτούν χρονικό διάστημα 12 έως 14 χρόνων.

Μιλώντας κατά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμαρχος Πάφου ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία να μελετήσει εις βάθος την πόλη και τις ανάγκες της, καθώς το εν λόγω έργο θα καθορίσει την εικόνα και τη λειτουργικότητα της Πάφου για τα επόμενα 50 έως 100 χρόνια.

Ζήτησε επίσης πιστή εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων και ποιοτική εργασία με μοναδικό γνώμονα  την επιστημονική προσέγγιση και το συμφέρον της πόλης.

Πηγή: ΚΥΠΕ