Τον Νοέμβριο η δίκη του 21χρονου Ινδού για τον φόνο ομοεθνή του

Για τις 20 Νοεμβρίου αναβλήθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για υπόθεση στην οποία κατηγορούμενος είναι 21χρονος από την Ινδία, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το φόνο 23χρονου ομοεθνή του που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου στη Δερύνεια.


Στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης του Ινδού παραιτήθηκε με αποτέλεσμα ο 21χρονος να ζητήσει νομική αρωγή.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι επειδή ο νεαρός δεν είχε ούτε έχει εισοδήματα ούτε καταθέσεις και δεδομένου ότι είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές δεν φέρει ένσταση στην παροχή δωρεάν νομικής αρωγής.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ενέκρινε το αίτημα του νεαρού για δωρεάν νομική αρωγή και όρισε την 20η Νοεμβρίου 2017 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Μέχρι τότε ο Ινδός θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος είχε απαντήσει αρνητικά σε κάθε μία από τις δέκα συνολικά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα για φόνο, πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, μεταφορά μάχαιρας εκτός κατοικίας και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Στο πινάκιο της υπόθεσης υπάρχουν 53 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, την Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ) και τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας και γιατροί από τα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ