Ικανοποίηση οργανωμένων ασθενών για αποφάσεις Υπουργικού

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) για την απόφαση του Υπουργικού να προχωρήσει σε αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα για οφθαλμολογικές εξετάσεις καθώς και εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζεται ωστόσο ανησυχία για τον όρο «ότι οι πιστώσεις οι οποίες χρειάζονται θα εξασφαλιστούν με εξοικονομήσεις από το κονδύλι του Υπουργείου Υγείας το οποίο αφορά την ιατρική περίθαλψη στην Κυπριακή Δημοκρατία αφού το κονδύλι αυτό είναι ήδη μειωμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κρατικών νοσοκομείων».

Επιπλέον, προστίθεται, «πρέπει να τονιστεί ότι στα νοσοκομεία οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και χρειάζεται το κράτος να επενδύσει στην αναβάθμισή τους συνολικά διοχετεύοντας περισσότερους πόρους προς αυτό το σκοπό».

Εκφράζεται η θέση ότι «οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να λυθούν συνολικά τα προβλήματα με στόχο καλύτερη υγεία και πρόοδο της χώρας μας».

«Η υγεία δεν είναι κόστος αλλά επένδυση για να διασφαλίσουμε πορεία προόδου της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΦ.

Πηγή:ΚΥΠΕ