Όλο το παρασκήνιο για το «παιχνίδι» με τα ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δικαιώματα

Ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση «ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δικαιώματα»;

Της Αλεξίας Καφετζή

Ποιους στόχους θέλει να εξυπηρετήσει; Πως φτάσαμε στον πόλεμο μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA και των οπαδών της Ομόνοιας;

Τι φωτογραφίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία με τη σημερινή δεικτική της παρέμβαση;

Επειδή ξέρουμε πράγματα και καταστάσεις και έχουμε γερή «μύτη», είχαμε προβλέψει εδώ και μέρες τις εξελίξεις. Είχαμε μιλήσει για «πολιτική καταιγίδα» που έρχεται.

Έρχεται πολιτική θύελλα για τα ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δικαιώματα

Τι είπε ουσιαστικά η Ελεγκτική Υπηρεσία σήμερα; Ότι τα λεφτά που δίνετε, πρέπει να έχουν αντίκρισμα. Άρα υπάρχουν τουλάχιστο αμφιβολίες εάν τα πακέτα εκατομμυρίων της Cyta με συγκεκριμένα σωματεία συμφέρουν τον Ημικρατικό Οργανισμό.

Την οικονομική ανταποδοτικότητα προτάσσει η Ελεγκτική Υπηρεσία για τη Cyta και το ποδόσφαιρο

Κακά τα ψέματα πίσω από το ΔΣ της Cyta, ελέγχει το κυβερνών κόμμα. Ο ΔΗΣΥ. Και αυτή η κίνηση θα φέρει καταιγίδα αντιδράσεων.

Ήδη η ηγεσία της Ομόνοιας έκανε ξεκάθαρες τις απόψεις της. Η Ομόνοια συμφώνησε με τους τεχνοκράτες της CYTA ένα συγκεκριμένο πακέτο. Το Συναγερμοκρατούμενο Συμβούλιο το ανέτρεψε. Η Ομόνοια μπορεί να μην το λέει καθαρά, αλλά καταλογίζει πολιτικό παιχνίδι από πλευράς ΔΗΣΥ. «Δίνουν εκατομμύρια στα λεγόμενα δικά τους, δεξιά σωματεία και κατάστρεψαν μια καθόλα συμφέρουσα συμφωνία με το λαοφιλέστερο σωματείο της Κύπρου», μας είπε πρωτοκλασάτος παράγοντας του Σωματείου.

Από το πυρά δεν ξεφεύγει και το ΔΗΚΟ. «Η συντεχνία της οποίας προΐσταται στέλεχος του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Λευκωσίας, Αλέκος Τρυφωνίδης, δεν είπε άχνα για το ναυάγιο με την Ομόνοια, αλλά βγήκε να σπρώξει συμφωνία με το ΑΠΟΕΛ. Ίσως για να μαζέψει λίγους ψήφους για το Νικόλα Παπαδόπουλο», λέει το ίδιο στέλεχος. Θυμίζει μάλιστα ότι ο Τρυφωνίδης είναι πρώτος επιλαχών και εάν ο Νικόλας Παπαδόπουλος εκλεγεί Πρόεδρος, ο ίδιος πάει στη Βουλή.

Το πράγμα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις το Σεπτέμβρη. Στο ΑΚΕΛ έχουν ακονισμένα τα μαχαίρια και περιμένουν. Από την Εζεκία Παπαϊωάννου, με πηγές με τις οποίες μιλήσαμε, κατέστησαν σαφές ότι το θέμα δεν θα πέσει στα μαλακά. «Ο ΔΗΣΥ παίζει το ίδιο παιχνίδι. Κτυπά την Ομόνοια και άλλα σωματεία με κάθε τρόπο. Με τη διαιτησία, μέσα από τη Συναγερμοκρατούμενη ΚΟΠ. Τώρα μέσα από τη CYTA. Όταν δεν πάει καλά η Ομόνοια φταίει το ΑΚΕΛ! Και προωθούν ανέντιμα κάποια σωματεία και προκαλούν πρόβλημα στο ΑΚΕΛ. Εδώ όμως υπάρχει σκανδαλάρα και δεν θα μείνει έτσι!» τονίζει.

Εγείρει δε και μια άλλη πτυχή: «επέφεραν μεγάλο πλήγμα στη CYTA. Φεύγουν ήδη πολλοί συνδρομητές. Δεν ενδιαφέρει το Συναγερμό. Ούτως ή άλλως θέλουν να χρεοκοπήσει για να την πουλήσουν. Αύριο θα λένε μάλιστα ότι φταίνε οι αριστεροί Ομονοιάτες! Κάνουν τη δουλειά τους δίνοντας εκατομμύρια και μετά θα πετάξουν τη CYTA και τους υπαλλήλους στα άχρηστα».

Από το ΔΗΣΥ κρατούν σιγή ιχθύος. Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί…

Όπως και να έχει, θερμός αναμένεται ο Σεπτέμβρης. Με σκληρές συγκρούσεις για ένα θέμα που κρύβει πολλά…