Αυτά είναι τα αίτια θανάτου του 37χρονου που ξεψύχησε στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές

Ανακοπή καρδίας φαίνεται να υπέστη τις πρωινές ώρες κατάδικος που εξέτιε την ποινή του στις Κεντρικές Φυλακές, με το Τμήμα Φυλακών να εκφράζει προβληματισμό γιατί άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας από ειδικά θεραπευτικά κέντρα, καταλήγουν στη Φυλακή.

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών αναφέρει ότι «δυστυχώς, τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του Πολωνός 37χρονος κατάδικος από τους επί καθήκοντι δεσμοφύλακες. Στη συνέχεια, κλήθηκε ασθενοφόρο, ο ιατρικός λειτουργός των Φυλακών, η Αστυνομία και οι ιατροδικαστές, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Eκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι υπέστη ανακοπή καρδίας».

Χθες Πέμπτη, ο 37χρονος Πολωνός συνελήφθη, καταδικάστηκε και μεταφέρθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις Φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών, για το αδίκημα της μέθης.

Λόγω του ότι ο ίδιος στην προσωπική συνέντευξη κατά την εισαγωγή του στις Φυλακές δήλωσε ότι είναι αλκοολικός, διευκρινίζουν οι Φυλακές, «εισήχθηκε στην πτέρυγα αυξημένης παρακολούθησης».

Ενημερώθηκε η Πρεσβεία της Πολωνίας και καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστούν συγγενείς του ώστε να ενημερωθούν, λόγω του ότι δεν έχει δηλώσει οποιοδήποτε οικείο πρόσωπο στην Κύπρο.

Τέλος, το Τμήμα Φυλακών εκφράζει τα συλλυπητήριά του και συνάμα προβληματισμό «καθότι, ανεξαρτήτως από το ποινικό αδίκημα, άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας από ειδικά θεραπευτικά κέντρα, να καταλήγουν στη Φυλακή».

 

Πηγή:ΚΥΠΕ