Χ.Φωκαϊδης: Η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται δίπλα στους νεοσύλλεκτους

Η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται δίπλα στους νέους εθνοφρουρούς οι οποίοι θέλουμε να είναι περήφανοι που υπηρετούν την πατρίδα, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης, σε χαιρετισμό του στην πρώτη σειρά εκδηλώσεων για την υποδοχή των νέων εθνοφρουρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι» η 14μηνή θητεία αλλά και οι ευκαιρίες που πλέον έχουν για να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες καθιστούν το χρόνο αυτό χρήσιμο και παραγωγικό αλλά και μια σημαντική εμπειρία που θα τους προσφέρει ένα μεγάλο παράσημο που θα κουβαλούν για όλη τους τη ζωή».

Οι μουσικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, τον αείμνηστο, Μάριο Τόκα, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων στην Ορόκλινη, το Ακάκι και την Ποταμιά.

Στις μουσικές βραδιές προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν και οι γονείς των εθνοφρουρών ενώ προσφέρθηκε φαγητό και ποτό που εξασφαλίστηκε από ιδιώτες χορηγούς.

Κύριος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Οι διοργανώσεις αυτές, που εντάσσονται στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας, θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ