Δεν παραδέχονται τις εναντίον τους κατηγορίες τρια μέλη του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου Κρήτου Τέρρας

Τρία μέλη του πρώην κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Τέρρας, που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σε σχέση με καταγγελίες που αφορούν διάφορα αδικήματα όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, δήλωσαν αθώοι.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της κοινοτικής Αρχής της Κρήτου Τέρρα ηλικίας 50 ετών, τον πρώην αντιπρόεδρο ηλικίας 60 ετών και ένα πρώην μέλος του κοινοτικού συμβουλίου ηλικίας 65 ετών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν γραπτώς και ακολούθως απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 9 Μαρτίου του 2018.

Η υπόθεση που καταχωρήθηκε από το ΤΑΕ Πάφου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες που προέκυψαν μετά από διερεύνηση της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και στη συνέχεια του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2007- 2011 από μέλη του προηγούμενου κοινοτικού συμβουλίου.

Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται 408 κατηγορίες και αφορούν διάφορα αδικήματα και παρατυπίες που σημειώθηκαν την πιο πάνω περίοδο, μεταξύ των οποίων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από δημόσιο λειτουργό , νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα μείζονος σημασίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, έγιναν πράξεις και παραλείψεις από τα τρία πρώην μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Τέρρας, τα οποία όπως φαίνεται έπαιρναν αποφάσεις χωρίς να καταγράφονται στα πρακτικά και δεν κοινοποιούσαν τις εν λόγω αποφάσεις στο Γραφείο της Επάρχου για επικύρωση.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ