Κτηνωδία στην Πάφο: Έκοψαν τα άκρα χελώνας και την έβαψαν με σπρέι (Βίντεο)

 

Δύσκολο να βρεθούν οι λέξεις για να χαρακτηρίσουν αυτή την πράξη… αποτρόπαιο, αποκρουστικό, αρρωστημένο, όχι είναι λίγο!

Μια κτηνωδία αντίκρισαν σήμερα πολίτες στην Πάφο. Σε θαλάσσια περιοχή είδαν να επιπλέει στην ακτή νεκρή χελώνα, με κομμένα τα άκρα και βαμμένο με κόκκινο χρώμα το κέλυφος της. Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει:

«Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν περισσότερο από αποκρουστικό, αφού μια θαλάσσια χελώνα είχε θανατωθεί με αποκοπή των άκρων της και μάλιστα οι δράστες θεώρησαν ότι έπρεπε να κορυφώσουν την ενέργειά τους, με το βάψιμο της νεκρής χελώνας με σπρέι.

Είναι μάταιο να προσπαθούμε να καταδικάσουμε λεκτικά τα εγκλήματα αυτά, που δε μπορούν να αιτιολογηθούν από κανέναν λογικό άνθρωπο. Εκείνοι που διέπραξαν αυτό το έγκλημα, είναι αρρωστημένα μυαλά.

Δε μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε τη δημόσια οργή μας, για την αδιαφορία των αρμοδίων. Με λύπη ενημερώνουμε το κοινό ότι η απάντηση που το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Πάφου έλαβε από τον λειτουργό του Τμήματος Αλιείας, όταν απευθύνθηκε για να καταγγείλει το γεγονός ήταν ότι “δε μπορούμε να ασχολούμαστε να βρούμε ποιος το έπραξε”.Για εμάς αυτή η στάση είναι εξίσου εγκληματική με την πράξη των δραστών, αφού δείχνει το δρόμο της ατιμωρησίας προς επίδοξους μιμητές που θεωρούν είτε αστείο, είτε μαγκιά την κακοποίηση των άγριων ζώων».

Τα λόγια περιττά… τα σχόλια δικά σας!