Οργή , Ντροπή και Αίσχος… Και οι ήρωες πληρώνουν για να τους κάνουν μνημόσυνο! (Φωτογραφία)

Εκκλησιαστική Επιτροπή, με τις ευλογίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα πληρώθηκε, για να γίνει δέηση υπέρ πεσόντων και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής


Της Αλεξίας Καφετζή

Το συμβάν έγινε στις 30 Ιουλίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες. Την συγκεκριμένη μέρα, τελέσθηκε το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Σταύρου Στυλιανίδη και άλλων είκοσι δυο πεσόντων και αγνοουμένων της τούρκικης εισβολής.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Η εκκλησιαστική Επιτροπεία του εν λόγω Ιερού Ναού πληρώθηκε 6 ευρώ ως αντίτιμο για την τέλεση μνημοσύνου ή δέησης για τον κάθε πεσόντα ή αγνοούμενο της τούρκικης εισβολής !

Αν αυτό δεν είναι ντροπή, τι είναι ντροπή; Κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είπαν, «μα από που θα βγάλει η Μητρόπολη τα έξοδα της;». ΄Οντως, αν περάσει κάποιος έξω από την Μητρόπολη, θα καταλάβει ότι τα παλάτια για να κτίζονται πρέπει να «πληρώνουν και οι ήρωες» αυτού του τόπου το αντίτιμο, για να έχουν οι δικοί τους το δικαίωμα να τους μνημονεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «24», στο εν λόγω μνημείο της Κοινότητας, αναγράφονται σε μαρμάρινες πλάκες και τα ονόματα ζώντων που ήσαν μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας κατά την διάρκεια της ανέγερσης του.

Σε αυτό τον τόπο, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καπηλευόμαστε την θυσία των πεσόντων και των αγνοουμένων μας κατά το δοκούν…