«Θέλουν να με καθαρίσουν, τζε οι μπάτσοι εν κάμνουν τίποτε» – «Τι καρτεράτε να με φέρουν σε σεντούτζι πεθαμένο»

Αυτός ο άνθρωπος ζει μεταξύ μας και βρίσκεται σε αδιέξοδο…


Πριν μερικές μέρες καθώς επέβαινα στο λεωφορείο της ΟΣΕΛ στην Λευκωσία, για να πάω στο σπίτι μου, δέχθηκα μια αναπάντεχη «εξομολόγηση» από ένα άγνωστο κύριο που με άφησε πραγματικά συγκλονισμένο.

Συγκεκριμένα, όταν μπήκα μέσα στο λεωφορείο έτυχε να καθίσω ακριβώς απέναντι από τον εν λόγω κύριο, ο οποίος έδειχνε ανήσυχος και σκεπτικός. Σε κάποια στιγμή μου άρχισε την κουβέντα και εκεί ήταν που έπαθα το πρώτο σοκ.

Ο Άγγελος άρχισε να μου διηγείται τον εφιάλτη που περνά τις τελευταίες βδομάδες μετά από ένα περιστατικό που τον έκανε να «φοβάται την σκιά του». Το συμβάν συνέβη πριν λίγες βδομάδες όταν ο Άγγελος καθόταν με την παρέα του στην πλατεία Φανερωμένης στην Λευκωσία. Ξαφνικά ένας άνθρωπος από μια άλλη παρέα ποντιακής καταγωγής, πήγε προς το μέρος του 30χρονου χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο και άρχισε να το κτυπά. Ο Άγγελος αυτοαμύνθηκε κτυπώντας τον στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Και κάπως έτσι ξεκινά το μαρτύριο του 30χρονου, από εκείνη την μέρα η «κλίκα» που απαρτίζεται από ανθρώπους ποντιακής καταγωγής, τον αναζητούν καθημερινά για να τον «σκοτώσουν», όπως μου είπε χαρακτηριστικά.

Από εκείνη την μέρα ο Άγγελος φυλά συνεχώς τα νότα του και δέχεται τηλεφωνήματα από φίλους που του λένε να προσέχει γιατί τον ψάχνουν. Έτσι έτυχε και εγώ να γνωρίσω τον 30χρονο, αφού την συγκεκριμένη μέρα αναγκάστηκε να περιπλανιέται με το λεωφορείο για να μην τον εντοπίσουν, γιατί την προηγούμενη μέρα, όπως μου είπε, καθώς πήγαινε στην οικία του που βρίσκεται σε χωρίο στη Λευκωσία, αντιλήφθηκε ότι του έστησαν καρτέρι έξω από την οικία του με όπλο για να τον δολοφονήσουν.

Όταν τον ρώτησα εγώ αν αποτάθηκε στην Αστυνομία, αυτός μου απάντησε «μίλησα πολλές φορές μαζί τους τζαι το μόνο που εκάμαν ήταν να με στείλουν ψυχίατρο γιατί νομίζουν είμαι πελλός, τζαι εγώ είπα της αστυνομικίνας τζιαμέ, τι καρτεράτε να με φέρουν σε σεντούτζι πεθαμένο τζαι μετά να συγκινηθείτε».

Από την στιγμή που δεν παίρνει ανταπόκριση από την Αστυνομία και τον θεωρούν «τρελό» όπως λέει, αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν ξέρει τι να κάνει.

Ο Αλουπός