Η θέση της Αστυνομίας για την «προστασία» παράνομων ξενοδόχων από την Αστυνομία Πάφου

Σε δημοσίευμά μας ημερομηνίας 25 Αυγούστου 2017, αναφερθήκαμε στο νέο σκάνδαλο που έρχεται να «ταράξει» τα νερά της Πάφου – μετά και τα όσα έχουν συμβεί για τις τ/κ περιουσίες – και αφορούσε στην εμπλοκή της Αστυνομίας στην προστασία παράνομων ξενοδόχων!

Της Αλεξίας Καφετζή

Κατόπιν της έρευνας του 24h.com.cy για το νέο σκάνδαλο της Πάφου, το ξενοδοχείο που έχει γίνει η «πέτρα του σκανδάλου» είναι το Paphiessa Hotel & Apartments στην Πάφο, καθώς οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου επιστράτευσαν την… προστασία αστυνομικών της Πάφου, για να μην παραδώσουν το ξενοδοχείο στον νόμιμο διαχειριστή που όρισε η τράπεζα.

Διαβάστε το δημοσίευμα ΕΔΩ

Παρά το νομότυπο ορισμό του διαχειριστή από πλευράς της τράπεζας, η Αστυνομία παρεμπόδισε τον κ. Ιακωβίδη για να αναλάβει το ρόλο που του ανέθεσε η τράπεζα, κατόπιν κινήσεων των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Ιακωβίδης έχει ήδη στείλει επιστολή στον κ. Πενταρά, Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, με κοινοποίηση στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ αναμένεται να προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η Αστυνομία.

Η θέση της Αστυνομίας

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Στέλιο Στυλιανού, Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, μας ανάφερε επί του θέματος:

«Στις 23 Αυγούστου, μετέβηκε ομάδα εκ των διαχειριστών στο ξενοδοχείο στην Πάφο, με σκοπό να αναλάβει την διαχείριση. Ανάφεραν ότι παρεμποδίστηκαν και κλήθηκαν Μέλη της Αστυνομίας να μεταβούν στον χώρο, για πρόληψη οποιωνδήποτε επεισοδίων μεταξύ των δύο πλευρών. Το έκαναν ξεκάθαρο ότι είναι για πρόληψη, παραμένοντας στον χώρο, μέχρι που οι δυο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με νομικά μέσα. Σε καμία περίπτωση η Αστυνομία μερολήπτησε υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς».

Είναι προφανές ότι η θέση των δυο πλευρών διίσταται …