Την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας εξέφρασε ο Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τη Eurostat, τα οποία καταδεικνύουν αποκλιμάκωση της ανεργίας στην Κύπρο, εξέφρασε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας ότι τα στοιχεία αυτά ενθαρρύνουν την Κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης για περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «το γεγονός ότι η Κύπρος καταγράφεται ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη είναι πάρα πολύ θετικό» και πρόσθεσε ότι το ποσοστό ανεργίας 10,8% που καταγράφεται για την Κύπρο, «είναι ένας αριθμός που ναι μεν δεν μας ικανοποιεί γιατί είναι αρκετά ψηλή η ανεργία σε σχέση με το παρελθόν, όμως είναι ένα ποσοστό που είναι πολύ πιο χαμηλότερο από αυτό που η Κυβέρνηση παρέλαβε το 2013».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε στο πλαίσιο αυτό ότι το 2013 η ανεργία ήταν στο 15,5% και αυξήθηκε μετά τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013. «Φαίνεται ότι από τότε μέχρι τώρα έχουμε μια πτώση της ανεργίας με ένα πολύ μεγάλο ρυθμό» είπε.

Σημείωσε ότι τα στοιχεία αυτά ενθαρρύνουν την Κυβέρνηση να συνεχίσει «τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων, τον δρόμο της ανάπτυξης», αναφέροντας ότι η Κύπρος καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης 3,5% «τους ψηλότερους ίσως της Ευρωζώνης και της ΕΕ», ώστε να ανοίξουν ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

«Μόνο μέσω της ανάπτυξης μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας» είπε, διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθεια συνεχίζεται» και σημείωσε πως θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σε αυτό το θέμα.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ