Διακίνηση μαθητών με κινητικές αναπηρίες στα Δημοτικά Σχολεία της Λευκωσίας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την Κapnos Airport Shuttle για την διακίνηση μαθητών με κινητικές αναπηρίες στα δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά από πρωτοβουλία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης η οποία έχει στόχο την άμεση και απρόσκοπτη διακίνηση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες χωρίς διακρίσεις.

Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή καθώς και υπογράφηκε η συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία Κapnos Airport Shuttle.

Ο Υπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μορφάκη Σολομωνίδη αλλά και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Λευκωσίας για την προσπάθεια αυτή η οποία θα εφαρμοστεί σε αρχικό στάδιο πιλοτικά σε επηρεαζόμενα Δημοτικά Σχολεία της Λευκωσίας.

Μετά το πέρας της διάσκεψης έγινε παρουσίαση και επίδειξη των λεωφορείων τα οποία είναι πλήρως προσβάσιμα για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ