Γ.Περδίκης: «Ο Πρόεδρος να αποσύρει τις προτάσεις, που κατέθεσε στο Κραν Μοντάνα»

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε την Τετάρτη, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει επισήμως να αποσύρει τις προτάσεις, που κατέθεσε στο πλαίσιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα και ταυτόχρονα κάλεσε την Κυβέρνηση να διεθνοποιήσει τις τουρκικές προκλήσεις με τις ΝAVTEX και να ζητήσει την καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα του “Φιλελευθέρου” για τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κραν Μοντάνα, ο κ Περδίκης είπε πως είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη πρέπει να αποσυρθούν αμέσως και επισήμως.

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει και στην Ελβετία τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην προχωρήσει στην κατάθεση αυτών των προτάσεων και σήμερα όπως και μετά από την Ελβετία έχουμε προτείνει ήδη να τις αποσύρει επισήμως με επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», είπε προσθέτοντας ότι «αυτό περιμένουμε να κάνει, να αποσύρει τις προτάσεις που αποτελούν ουσιαστικά την τελευταία μεγάλη υποχώρηση της κυπριακής ηγεσίας απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό».

Ο κ. Περδίκης καταδίκασε τη νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων με τις ΝAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ, προσθέτοντας ότι αποτελεί ένα αντιπερισπασμό στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα της.

Ο κ. Περδίκης κάλεσε την κυβέρνηση να διεθνοποιήσει το θέμα και να ζητήσει καταδίκη της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας την άποψη ότι το κλίμα είναι κατάλληλο για να πετύχουμε την επίσημη καταδίκη της Τουρκίας από την ηγεσία της Ε.Ε. και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ