Στρατιώτης των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας έγινε «τσακωτός» στην Κύπρο: Κατηγορείται για υποκίνηση τρομοκρατίας (Φωτογραφία)

Ένα από τα πέντε φερόμενα μέλη μιας βρετανικής παράνομης νεοναζιστικής ομάδας κρατείται στην Κύπρο. Συνελήφθησαν την Τρίτη με την κατηγορία της διάπραξης εγκληματικών πράξεων.

Ανάμεσα στην «ομάδα» αυτή περιλαμβάνονται εν ενεργεία στρατιώτες, ένας εκ των οποίων συνελήφθη και κρατείται στην Κύπρο. Ο Βρετανός αναμένεται να μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία θα συλληφθεί.

Την είδηση μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το δημοσίευμα επικαλείται βρετανικές στρατιωτικές πηγές και αναφέρει ότι ο ύποπτος υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις της Δεκέλειας.

Η νεοναζιστική ομάδα με την ονομασία «Εθνική Δράση» έγινε η πρώτη ακροδεξιά ομάδα που είχε τεθεί εκτός νόμου από τη βρετανική κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, έξι μήνες μετά τη δολοφονία της βουλευτού Jo Cox από ακροδεξιό υποστηρικτή.

Σύμφωνα με την βρετανική Αστυνομία 0ι ύποπτοι κρατούνται «υπό την υποψία ότι ενδιαφέρονται για την υποστήριξη, την προετοιμασία και την υποκίνηση τρομοκρατικών πράξεων»

Οι τέσσερις από τους υπόπτους οι οποίοι συνελήφθησαν επί βρετανικού εδάφους είναι ηλικιών μεταξύ 22 και 32 ετών και κατάγονται από το Birmingham, το Ipswich, το Northampton της Αγγλίας, καθώς και από το Powys της Ουαλίας.