Αγωγή εκατομμυρίων ευρώ κατά πρώην υπουργού και πελάτη του!

Ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέντζου αντιμετωπίζει αγωγή εκατομμυρίων ευρώ για υπόθεση που χειρίστηκε


Της Αλεξίας Καφετζή

Στην Κύπρο της διαφθοράς μπορεί να τα έχουμε δει όλα, αλλά όταν τέθηκε υπόψιν μας μια αγωγή στην οποία εναγόμενος για δυσφήμιση, λίβελο, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κακόβουλη δίωξη είναι πρώην υπουργός, δεν θα μπορούσαμε παρά να εκπλαγούμε για μία ακόμη φορά δυσάρεστα.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Συγκοινωνιών και Μεταφορών, Ευθύμιο Φλουρέντζου, ο οποίος διετέλεσε υπουργός επί κυβέρνησεως Χριστόφια από τις 5 Αυγούστου 2011 μέχρι τον Φλεβάρη του 2013, όταν παρέδωσε το υπουργείο στον αδικοχαμένο Τάσο Μητσόπουλο. Ο κ. Φλουρέντζου, λοιπόν, κατηγορείται ότι προέβη σε μία σειρά από ενέργειες που έβλαψαν τον ενάγοντα όντας συνήγορος ενός επιχειρηματία της Λάρνακας, ονόματι Λευτέρη Μήλου από τη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις στην Αστυνομία, ενεργόντας κακόπιστα με σκοπό να δυσφημίσει την άλλη πλευρά. Βάσει αυτών των καταθέσεων, ο τότε υπουργός Συγκοινωνιών χρησιμοποιώντας την πολιτική του ισχύ και τις διασυνδέσεις του τότε στη Γενική Εισαγγελία φρόντισε να βγει άρον άρον ένταλμα σύλληψης και να εκτελεστεί για να βλάψει ανεπανόρθωτα την πλευρά που κίνησε την αγωγή εναντίον του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Φλουρέντζου στη συνέχεια φρόντισε να διαρρεύσει και να δημοσιευτεί η κατάθεσή του στην Αστυνομία σε παγκύπρια Μέσα Ενημέρωσης, εφημερίδες και όχι μόνο προκειμένου να ζημιωθεί επιπλέον η αντίπαλη πλευρά και να χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Φλουρέντζου, η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο κατά του τότε εναγόμενου και νυν ενάγοντα με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι ποινικές διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει.

Ψιλά γράμματα, όμως, για τον κ. Φλουρέντζου ο οποίος είχε ήδη προκαλέσει τη ζημία και δεν φρόντισε ποτέ να αποκατασταθεί η φήμη του προσώπου που έβλαψε.

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Φλουρέντζου αντιμετωπίζει αγωγή για αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και είναι να απορεί κανείς, αν οι ίδιοι οι υπουργοί δείχνουν τόσο μικρό σεβασμό στις διαδικασίες και τις αρχές της δικαιοσύνης και προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες τότε πως μπορεί οποιοσδήποτε να βρει το δίκιο του;

Ο επιχειρηματίας από τη Λάρνακα, Λευτέρης Μήλος, ο οποίος είχε δικηγόρο του στην συγκεκριμένη υπόθεση τον πρώην υπουργό, είναι ο πρώτος εναγόμενος στην υπόθεση των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ήδη υπάρχουν πολλά παράπονα και καταγγελίες από επιχειρηματίες και απλούς πολίτες στη Λάρνακα ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης του κ. Μήλου σε υποθέσεις με ακίνητα και οικόπεδα στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Για τον κ. Μήλο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφέρουν από ψευδείς καταθέσεις ή καταγγελίες στην Αστυνομία, λίβελλο και δυσφήμιση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ζημιογόνα ψευδολογία μέχρι και κακόβουλη ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «24», αυτή η αγωγή δεν θα είναι η τελευταία που θα αντιμετωπίσει ο κ. Μήλος, ο οποίος φέρεται να είναι «μπλεγμένος» σε πολλές άλλες υποθέσεις με αγοραπωλησίες ακινήτων και οικοπέδων στην Κύπρο και το εξωτερικό.