Την αποπαγοποίηση 50 θέσεων προαγωγής στο Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε η Επ. Οικονομικών

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε σήμερα την αποπαγοποίηση συνολικά 50 θέσεων προαγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η Επιτροπή δεν ενέκρινε την απαγοποίηση των 13 θέσεων του Δήμου Λάρνακας διότι δεν παρουσιάστηκε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών για να εκφέρει άποψη.

Παράλληλα στη σημερινή συνεδρία παρουσιάστηκαν αιτήματα για αποπαγοποιήσεις άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, περιλαμβανομένου του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) για τον τερματισμό της απαγόρευσης πλήρωσης της θέσης του Αρχισυντάκτη, η οποία κενώθηκε με την ανάληψη της θέσης του Διευθυντή του πρακτορείου από τέως Αρχισυντάκτη Γιώργο Πενηνταέξ.

Αυτή τη στιγμή με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πρακτορείου, τα καθήκοντα του Αρχισυντάκτη εκτελεί ένας εκ των Βοηθών Αρχισυντακτών.

Η θέση του Αρχισυντάκτη «είναι ζωτικής σημασίας τόσο ιεραρχικά όσο ουσιαστικά», ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Πενηνταέξ.

Αυτός (ο Αρχισυντάκτης) προγραμματίζει, ελέγχει και εποπτεύει το ρόλο των δημοσιογράφων αλλά και ευρύτερα του προσωπικού του ΚΥΠΕ, είπε, προσθέτοντας πως η θέση αυτή περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό.

Η Επιτροπή θα αποφασίσει την έγκριση της αποπαγοποίησης της εν λόγω θέσης την ερχόμενη βδομάδα.

Σημειώνεται πως ενώπιον της Επιτροπής έχουν κατατεθεί αιτήματα για πέραν των 100 αποπαγοποιήσεων θέσεων προαγωγής στη δημόσια υπηρεσία.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ