Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε σήμερα την Πρέσβειρα της Σλοβακίας

Την Πρέσβειρα της Σλοβακίας στη Λευκωσία Oksana Tomová δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης με την ευκαιρία της αναχώρησης της από την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης επαναβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-Σλοβακίας, ιδιαίτερα στον τομέα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, και εξέφρασε την επιθυμία για συνέχιση και περαιτέρω εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.

Δηλώνοντας ότι θα παραμείνει υποστηρικτής της Κύπρου, η κ. Tomová ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Πρεσβείας της Σλοβακίας κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Κύπρο, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο της σταδιοδρομίας της ως διπλωμάτη.

Ευχήθηκε επίσης όπως η Κύπρος και η Σλοβακία, ως μικρά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, ιδιαίτερα στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την πολύτιμη και πολύπλευρη συμβολή τόσο της Σλοβακίας όσο και της ίδιας προσωπικά στην υπόθεση της Κύπρου, όπως και στην περαιτέρω προώθηση των πολύ φιλικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Ευχήθηκε, τέλος, κάθε καλό στην κ. Tomová στα μελλοντικά της βήματα.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ