Η Επιτροπή Μεταφορών ζητά επίσπευση της επανακατάθεσης του νομοσχεδίου για τους ποδηλάτες

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών Επικοινωνιών και Εργων Γιώργος Προκοπίου τοποθετούμενος επί των συζητήσεων που αφορούν την εκκρεμούσα νομοθεσία για τους ποδηλάτες είπε πως η Επιτροπή τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικά ζήτησε όπως επανακατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε το 2011 και το οποίο τυγχάνει περαιτέρω επεξεργασίας μετά τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου σε νόμο από την Ολομέλεια της Βουλής το 2016.

Σε δήλωση την Παρασκευή μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Προκοπίου είπε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή από το 2011.

Πρόσθεσε ότι μετά από συζητήσεις το νομοσχέδιο βρισκόταν προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 14 Απριλίου του 2016, ωστόσο την προηγούμενη η Ομοσπονδία Ποδηλασίας υπέβαλε εισηγήσεις και δόθηκε αναβολή.

Ανέφερε περαιτέρω ότι στις 17 Απριλίου 2017 το νομοσχέδιο συζητήθηκε εκ νέου από την Επιτροπή Μεταφορών και προέκυψε ένα ζήτημα που αφορούσε τις ποινές. Είπε πως ενώπιον της Επιτροπής αναλήφθηκε δέσμευση από το αρμόδιο Υπουργείο να μελετήσει το θέμα των ποινών και με τη Νομική Υπηρεσία και έκτοτε η Βουλή αναμένει το αναθεωρημένο κείμενο του προτεινόμενου νόμου.

Ο κ. Προκοπίου ανέφερε ακόμα ότι η Επιτροπή Μεταφορών διαπιστώνοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση επικοινώνησε με το Υπουργείο και την Νομική Υπηρεσία και στάλθηκε σχετική επιστολή με αίτημα την επανακατάθεση του νομοσχεδίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών επεσήμανε ταυτόχρονα ότι δεν σημαίνει πως με την ψήφιση του νόμου για τους ποδηλάτες επιλύεται το θέμα με την οδική ασφάλεια, αφού αυτή επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ότι το 2010 συστάθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ειδική επιτροπή που ετοίμασε νομοσχέδιο για τους ποδηλάτες.

Πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο, λόγω αντιδράσεων από τις ποδηλατικές οργανώσεις δεν ψηφίστηκε σε νόμο και διευκρίνισε ότι οι αντιδράσεις αφορούσαν τις ποινές και το γεγονός ότι αυτές δεν ήταν αναλογικές με τα παραπτώματα των ποδηλατών, αλλά ήταν οι ίδιες με αυτές των οδηγών αυτοκινήτων.

Ο κ. Θεοπέμτου απηύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση να αντιδράσει, επειδή όπως ανέφερε εκτός από τους θανάτους ποδηλατιστών, υπάρχουν και άλλα ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ποδηλατών.

Ο κ. Θεοπέμπτου εξήγησε ότι πρέπει το συντομότερο να έχουμε το νόμο που θα ορίζει και καθορίζει τις ποδηλατολωρίδες, τις ποδηλατοδιαδρομές, τον ποδηλατόδρομο, τις ευθύνες του ποδηλατιστή, τους τρόπους συμπεριφοράς για περισσότερα από ένα άτομα στο δρόμο με ποδήλατα, τις ευθύνες των αυτοκινητιστών.

Πέραν τούτου, πρέπει να γνωρίζουμε ότι με ένα νόμο δεν θα προωθηθεί η ποδηλασία και δεν θα λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει, συνέχισε ο κ. Θεοπέμπτου.
Είπε πως πρέπει να ετοιμασθεί και εφαρμοστεί πολιτική για την προώθησε του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στη βάση χρονοδιαγραμμάτων, να εξεταστούν τρόποι μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων στα αστικά κέντρα των πόλεων ώστε να είναι ασφαλέστερα για τους ποδηλάτες.

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι λόγω των μηχανών των αυτοκινήτων υπάρχει φοβερή ρύπανση στις πόλεις, προσθέτοντας ότι με βάση τις μελέτες του ευρωπαϊκού οργανισμού περιβάλλοντος στην Κύπρο μόνο από τη σκόνη χάνονται πρόωρα 500 με 700 ζωές το χρόνο.

Εξήγησε πως μεγάλο ποσοστό αυτής της σκόνης προέρχεται από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων και ειδικά των ντίζελ.
Το ποδήλατο καίει λίπος και βελτιώνει την υγεία του ποδηλάτη και την ποιότητα του αέρα, συμπλήρωσε αναφέροντας ότι πρέπει να τελειώνουμε με το νομικό πλαίσιο και τις πολιτικές.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ