Νομική Υπηρεσία: Παραπλανητικό το δημοσίευμα του «Πολίτη» για Νομ. με Ποδηλάτες

Αναληθή και παραπλανητικά χαρακτηρίζει η Νομική Υπηρεσία τον τίτλο και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» για το Νόμο για τους ποδηλάτες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, αναφορικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» με τίτλο «Στο συρτάρι ο νόμος για τους ποδηλάτες. Ξεχασμένο νομοσχέδιο στη Νομική Υπηρεσία από τον Μάρτιο του 2016» η Νομική Υπηρεσία παρατηρεί ότι το δημοσίευμα και ιδιαίτερα ο τίτλος του είναι αναληθή και παραπλανητικά.

Όπως αναφέρει «το εν λόγω νομοσχέδιο πηγαινοερχόταν πράγματι στη Βουλή από το 2011 που υπέστη νομοτεχνικό έλεγχο και έτυχε συζητήσεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, μεταξύ άλλων κατά τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2016. Διαπιστώθηκε ανάγκη να επανεξετασθεί το θέμα κάποιων προβλεπόμενων ποινών για δημιουργούμενα αδικήματα και το νομοσχέδιο επανήλθε στις 17.3.2017 ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής. Ακολούθησε ανταλλαγή επικοινωνιών μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου Υπουργείου μέχρι την 4.5.2017 και έκτοτε το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση».

Καταλήγοντας, σημειώνει πως η θέση επομένως ότι το νομοσχέδιο ξεχάστηκε δήθεν στη Νομική Υπηρεσία από τον Μάρτιο 2016 είναι αναληθής.

Πηγή: ΚΥΠΕ