«Θρίλερ» και ταλαιπωρία για Κύπριους επιβάτες: Εγκλωβίστηκαν στην Τουρκία

 

Μεγάλη περιπέτεια βρίσκεται σε εξέλιξη για Κύπριους επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Σμύρνη μετά από αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Sigmalive», χθες βράδυ, αεροσκάφος της εταιρίας Jet2 το οποίο αναχώρησε από το Μάντσεστερ με προορισμό την Κύπρο, παρουσίασε βλάβη στο γενικό σύστημα ηλεκτρονικών, την ώρα που βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Σμύρνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα φώτα της καμπίνας για κάποιο διάστημα έσβησαν, προκαλώντας ανησυχία στους 300 επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 7 Κύπριοι.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ παράλληλα γίνονται διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα μεταφερθούν στην Κύπρο εντός της ημέρας, αλλά αυτό δεν θα γίνει μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την κατάσταση και πραγματοποιεί τα κατάλληλα διαβήματα μέσω του αρμόδιου τμήματος διαχείρισης κρίσεων.