Αστυνομία: Η αλλαγή πινακίδων τ/κ αυτοκινήτων δεν αποτελεί πρόβλημα στις διελεύσεις

Δεν αποτελεί πρόβλημα και ούτε έχει παρεμποδιστεί στα οδοφράγματα η διέλευση τ/κ οχημάτων που άλλαξαν το χρώμα των πινακίδων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λοχίας, Στέλιος Στυλιανού, Βοηθός Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο εξώδικες καταγγελίες για αντίστοιχο αριθμό τ/κ οχημάτων που έφεραν παράνομα το λογότυπο CY και το έμβλημα της ΕΕ στις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.


Ο κ. Στυλιανού κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα σε τ/κ ιστοσελίδες πως η αλλαγή των πινακίδων στα τ/κ αυτοκίνητα (άσπρο χρώμα μπροστά και κίτρινο πίσω) ήταν η αιτία να μην επιτραπεί η είσοδος κάποιων στις ελεύθερες περιοχές αλλά και να επιβληθεί σε κάποιους πρόστιμο 85 ευρώ.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχουν δύο εξώδικες καταγγελίας, ημερομηνίας 20/8 και αφορούσαν τ/κ οχήματα που είχαν εγκατεστημένες πινακίδες που έφεραν το λογότυπο CY και το έμβλημα της ΕΕ στην αριστερή πλευρά της πινακίδας, τα οποία με βάση τον νόμο και τους κανονισμούς περί Τροχαίας Κίνησης μπορούν να φέρουν μόνο οχήματα που είναι εγγεγραμμένα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα εν λόγω εξώδικα έχουν πληρωθεί.

Έγινε προσπάθεια, συνέχισε, να εντοπιστεί το συνεργείο που κατασκεύασε τις εν λόγω πινακίδες καθώς με βάση τον νόμο αδίκημα σε αυτή την περίπτωση διαπράττουν και ο κατασκευαστής αλλά και ο χρήστης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Αλλά, είπε, αυτό δεν κατέστη δυνατό και γι’ αυτό απευθύνθηκαν με επιστολή στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών όπως ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες όλων των εξουσιοδοτημένων συνεργείων όπως σταματήσουν να κατασκευάζουν πινακίδες «πέραν αυτών που δικαιούνται». Η προσπάθεια εντοπισμού του συνεργείου, που πιστεύεται ότι είναι στις ελεύθερες περιοχές, θα συνεχιστεί, είπε.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σε διέλευση τ/κ αυτοκινήτων όσον αφορά τις πινακίδες εγγραφής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ