Έκπληξη για τις αντιδράσεις του Γεν. Ελεγκτή εκφράζει ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ

Έκπληξη εκφράζει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης για τις αντιδράσεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε σχέση με το θέμα της παρακολούθησης του λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που προσέρχονται για ελέγχους στο ΥΠΟΙΚ.

«Η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με εσωτερική εγκύκλιο που έχω εκδώσει προκαλεί έκπληξη, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της όσο και σε σχέση με τον τόνο και το ύφος της», αναφέρει ο κ. Πατσαλίδης σε γραπτή του δήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, με την εγκύκλιο προς το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών «καθιερώνεται μια διαδικασία που στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό, την παρακολούθηση και τη διευκόλυνση του ελέγχου από την Ελεγκτική Υπηρεσία».

«Εάν ο Γενικός Ελεγκτής είχε κάποια παρατήρηση σε σχέση με την ακολουθούμενη διαδικασία θα μπορούσε να την υποδείξει, χωρίς να προβαίνει σε απαράδεκτες αναφορές και υπονοούμενα περί απόκρυψης στοιχείων. Η μακρά μου υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτές τις απαράδεκτες αναφορές», καταλήγει ο κ. Πατσαλίδης

 

Πηγή:ΚΥΠΕ