Εμμένει στις καταγγελίες για παραπληροφόρηση και στοχοποίηση των υπαλλήλων της η ΕΤΥΚ

H ETYK σε εγκύκλιο την οποία υπογράφει η γραμματεία της οργάνωσης και η οποία απευθύνεται στα μέλη της, επιμένει στις καταγγελίες για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και πρωτοφανή εμπάθεια και στόχευση των τραπεζικών υπαλλήλων σε ότι αφορά το θέμα των κουρεμένων ταμείων προνοίας.

“Τονίζουμε ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητά μας, εάν παρ΄ ελπίδα δεν αρθεί αυτή η αδικία που συντελείται εις βάρος μας, να καλέσουμε τα συλλογικά μας όργανα για να λάβουν τις δέουσες αποφάσεις”, αναφέρεται.

Στη εγκύκλιο αναφέρεται ότι επιστρατεύθηκε, κατά την έκφραση της ΕΤΥΚ, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο “για να ενισχύσει την προσπάθεια” προσθέτοντας ότι “έπρεπε να γνωρίζει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο ότι η αποκατάσταση των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας ήταν δέσμευση (και κατά συνέπεια υποχρέωση) της Κυβέρνησης και της Βουλής από το 2013, η οποία επαναλήφθηκε αρκετές φορές, μέχρι και πρόσφατα, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (21/4/2017)”.

“Η αθέτηση των δεσμεύσεων, η κοροϊδία και το ξεγέλασμα χιλιάδων πολιτών από την ίδια την Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η απώλεια της αξιοπιστίας των πολιτών απέναντι στο κράτος τους, φαίνεται ότι για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο είναι ενέργεια απόλυτα θεμιτή, μπορεί να γίνεται χωρίς καμιά αναστολή και χωρίς να δημιουργείται κακό προηγούμενο”, αναφέρει η ΕΤΥΚ.

Επίσης μεταξύ άλλων καταγγέλλει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο ότι “αγνοεί σημαντικές νομοθεσίες και ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες προστατεύουν τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα”.

“Είναι εντελώς απαράδεκτο, αυτοί που συμβουλεύουν το ίδιο το κράτος, επί αδρής αμοιβής, να αγνοούν ότι τα συνταξιοδοτικά σχέδια είναι τόσο σημαντικά, αποτελούν ένα από τους κυριότερους πυλώνες του ασφαλιστικού συστήματος των ευρωπαϊκών χωρών και τυγχάνουν, ως έπρεπε, σημαντικής προστασίας, που δεν την είχαν τα Ταμεία Προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων το 2013”, αναφέρει.

“Είναι ξεκάθαρο ότι, μέσα και από αυτή την ετεροχρονισμένη και γεμάτη ανακρίβειες και εμπάθεια, παρέμβαση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, επιχειρείται η συνέχιση της απαράδεχτης παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και η ανεπιτυχής προσπάθεια να δικαιολογηθεί μια πρωτοφανής και προκλητική αθέτηση δεσμεύσεων της ίδιας της Κυβέρνησης”, σημειώνει.

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι θα συνεχίσει με την υλοποίηση των αποφάσεων των συλλογικών της Οργάνων για την πλήρη ενημέρωση και την κατάθεση των θέσεών της σε όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και στην ίδια την Κυβέρνηση, ζητώντας ταυτόχρονα την τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτείας και την αποκατάσταση του δικαίου.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ