Η εξομολόγηση Σύρου πρόσφυγα στη Μέρκελ: «Σας αγαπάω…»

«Προτού μάθετε το όνομά μου, θα ήθελα να σας πω ότι σας αγαπάω…».

Με τα λόγια αυτά, ο Σύρος πρόσφυγας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην πατρίδα της για να υποδεχτεί την οικογένειά του.

Ο Σύρος πρόσφυγας ήταν ένας από τους πολίτες που είχε την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις στη Μέρκελ στο πλατό του τηλεοπτικού δικτύου “ZDF” .Εκεί, ο νεαρός, ο οποίος, εργάζεται ως φυσιοθεραπευτής, της είπε χωρίς περιστροφές. “Κυρία Μέρκελ, πριν σας πω το όνομά μου , θέλω να σας πω ότι σας αγαπώ…

Ο πρόσφυγας έσπευσε επίσης να τις πει ότι είναι ο καλύτερος άνθρωπος μετά την μητέρα του και τον πατέρα του κι ότι η μεγάλη στεναχώρια του είναι ότι η σύζυγός του παραμένει μακριά του στη Δαμασκό.

Μετά τα κολακευτικά σχόλια του πρόσφυγα προς την Μέρκελ, τα μάτια όλων στράφηκαν στην Γερμανίδα καγκελάριο.

Αλλά και οι δημοσκόποι προσπαθούν να μαντέψουν τις προθέσεις της. Με ποιόν θα κυβερνήσει στην τέταρτη θητεία της;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα του κόμματος της Μέρκελ αλλά και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, κάτι στο οποίο ποντάρουν οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς. Tελευταία δημοσκόπηση (του οργανισμού Forschungsgruppe Wahlen) για λογαριασμό του δικτύου “ZDF” έδειξε πως, οι Συντηρητικοί της Μέρκελ αποσπούν 36%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν στη δεύτερη θέση με διαφορά 13 μονάδες (23%). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και η Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκονται στο 10% και αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για την τρίτη θέση.

Αν τελικά η Μέρκελ συγκυβερνήσει με το SPD,τότε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα είναι σχεδόν “μια από τα ίδια”. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών,Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ( Σοσιαλδημοκράτης ) στο υπουργείο Εξωτερικών και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο υπουργείο Άμυνας. Αν όμως συνεργαστεί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες, τότε πιθανότατα ο ηγέτης τους, Κριστιάν Λίντνερ, θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο. Το ερώτημα είναι ποιο; Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει προτίμηση για το υπουργείο Οικονομικών όμως ο Σόιμπλε δεν αφήνει εύκολα την…καρέκλα του.

Αν πάλι η Μέρκελ συνεργαστεί με τους Πράσινους, τότε ο ηγέτης τους, Τζεμ Οζντεμίρ, τουρκικής καταγωγής, θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: protothema