«Είναι ανέκδοτο το ΑΚΕΛ να κατηγορεί την Κυβέρνηση για την οικονομία»

Ανέκδοτο για τον κυπριακό λαό είναι όταν το ΑΚΕΛ, που οδήγησε τον τόπο στη χρεοκοπία, στα ελλείμματα, εκτός αγορών, στην ανεργία, σε βαθιά κρίση με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έστειλε τον κόσμο στα κοινωνικά παντοπωλεία, μείωσε μισθούς και συντάξεις χωρίς να εξασφαλίσει συμφωνία στήριξης, να κατηγορεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς το ΑΚΕΛ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

“Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που επανέφερε την Κύπρο στον δρόμο της ανάπτυξης με 3,5% – από τις καλύτερες επιδόσεις αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη – επανέφερε τη χώρα στις αγορές, εδώ και πέντε χρόνια έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πλεονάσματα, έβγαλε την Κύπρο γρηγορότερα από το μνημόνιο που το ΑΚΕΛ την έριξε, μείωσε σημαντικά το ποσοστό ανεργίας, έκλεισε τα κοινωνικά παντοπωλεία αντικαθιστώντας τα με πραγματική κοινωνική πρόνοια με το ΕΕΕ”, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνει πως “ανέκδοτο επίσης είναι να υπενθυμίζει το ΑΚΕΛ στον κυπριακό λαό ότι πρωτοστάτησε στη Βουλή για την καταψήφιση της σαφώς καλύτερης συμφωνίας που πέτυχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – υπό τις περιστάσεις στις οποίες παρέλαβε τη χώρα – στο Eurogroup, για φορολογία, για μια και μόνη φορά, όλων των καταθέσεων που θα ισούταν με 18 μήνες τόκους, με αποτέλεσμα να επέλθει πραγματικό κούρεμα και κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας”.

“Τέλος, ανέκδοτο ακούγεται στον κυπριακό λαό να υπόσχεται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι αν εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Υπουργός του Δημήτρη Χριστόφια, κ. Σταύρος Μαλάς δεν θα υπουργοποιήσει στελέχη της πρώτης γραμμής του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο”, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ