Λύθηκε το πρόβλημα στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο με παρέμβαση του ΥΠΠ

Η Διεύθυνση του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου με την συνδρομή των Συνδέσμων Γονέων διαχειρίζεται το φαινόμενο της πολυπολιτισμικότητας με ιδιαίτερα επιτυχή τρόπο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Κυπριανός Λούη, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα που προέκυψε με την φιλοξενία στην σχολική αυτή μονάδα της προπαρασκευαστικής μαθητείας λύθηκε με παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.

«Είχαμε μία παραγωγική συνεδρία με τον Σύνδεσμο Γονέων του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου, όχι μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και πολλούς από τους γονείς. Η συζήτηση αυτή περιστράφηκε όσον αφορά την σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού, τα επιμέρους προβλήματα και την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά κυρίως όσον αφορά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που βασιζόταν πάνω σε πέντε βασικά κριτήρια για να φιλοξενήσει για ένα χρόνο την προπαρασκευαστική μαθητεία. Φαίνεται, όμως, μέσα από την όλη συζήτηση και τα δεδομένα αλλά και την καθοριστική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού λόγω της εξεύρεσης άλλου χώρου ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις υποδομές και την φιλοξενία του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου για την προπαρασκευαστική μαθητεία που είναι ένα νέος δυνατός θεσμός του Υπουργείου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο κ. Λούη ανέφερε, επίσης, ότι μέσα από την συζήτηση αυτή διαφάνηκαν και οι επιμέρους ανάγκες όσον αφορά την περαιτέρω στήριξη του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου.

«Η διεύθυνση του σχολείου με την συνδρομή των Συνδέσμων Γονέων διαχειρίζεται το φαινόμενο της πολυπολιτισμικότητας με ιδιαίτερα επιτυχή τρόπο και γι’ αυτό χρίζει μεγαλύτερης προσοχής και θα είμαστε δίπλα τους για συνεχή στήριξη, όχι μόνο σε θέματα μαθησιακά αλλά και στα κτιριολογικά. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να μην έρθει η προπαρασκευαστική μαθητεία στο χώρο αυτό αλλά να συνεχίσει η προπαρασκευαστική μαθητεία σε ένα άλλο χώρο. Αυτό ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης του ίδιου του Υπουργού και δόθηκαν οδηγίες για περαιτέρω ανάπτυξη της προπαρασκευαστικής μαθητείας», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι μέσα από την συνεδρία διαπιστώθηκε η ποιοτική εργασία που παράγεται από την σχολική μονάδα με την συνδρομή των Συνδέσμων Γονέων.

«Έτσι τα παιδιά θα είναι στην τάξη τους, ομαλότατα για να πετύχουν τους στόχους τους και να ολοκληρώσουν την σχολική τους χρονιά», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λούη διευκρίνισε ότι τα παιδιά της προπαρασκευαστικής μαθητείας δεν είναι αλλοδαπά, αλλά είναι στην ουσία παιδιά τα οποία δεν ακολούθησαν ένα ανάλογο δρόμο στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Για το ότι αυτή η σχολική μονάδα έχει ένα μεγάλο ποσοστό (50%) αλλόγλωσσων μαθητών είναι εδώ που φαίνεται ότι είναι καθοριστική η συνδρομή και η αποτελεσματική διοίκηση της διεύθυνσης του σχολείου με την ουσιαστική στήριξη των Συνδέσμων Γονέων», πρόσθεσε και σημείωσε ότι έρχονται στην σχολική μονάδα λόγω της ποιότητας της δουλειάς που παράγεται, παιδιά, ακόμα και αλλόγλωσσα, και από άλλες περιοχές.

«Οι ίδιοι οι γονείς ήταν δεκτικοί και ενίσχυσαν την προσπάθεια αυτή. Ως Υπουργείο θα μελετήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τα ζητήματα που απασχολούν την σχολική μονάδα και θα είμαστε δίπλα τους», κατέληξε ο κ. Λούη.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ