Οδηγίες προς τους ανακριτές για την υπόθεση των ερευνητικών προγραμμάτων έδωσε ο Γ. Εισαγγελέας

Οδηγίες ως προς τον παραπέρα χειρισμό της υπόθεσης των ερευνητικών προγραμμάτων στο ΤΕΠΑΚ και στο Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης στους ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε σειρά μέτρων για ριζική αναμόρφωση της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε αρχικά ότι είναι πάγια πρακτική του να μην προβαίνει σε δηλώσεις αναφορικά με τις λεπτομέρειες των ανακρίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ανέφερε ότι «είχαμε χθες ακόμα μια σύσκεψη με τους ανακριτές αυτής της υπόθεσης και αφού ακούσαμε την εξέλιξη των ανακρίσεων δώσαμε τις ανάλογες οδηγίες ως προς το πώς πρέπει να προχωρήσουν οι ανακρίσεις».

«Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ανακρίσεων σε σχέση με το ΤΕΠΑΚ της Λεμεσού υπήρξε κάποια διασύνδεση με θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κύπρου», είπε ο κ. Κληρίδης, κάνοντας λόγο για μαρτυρία που προέκυψε « και επομένως οι οδηγίες είναι όπως οι έρευνες επεκταθούν προς εκείνη την κατεύθυνση οι ανακρίσεις».

Ερωτηθείς για τις έρευνες από πλευράς της ΜΟΚΑΣ για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων, είπε ότι «αυτό είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις», προσθέτοντας ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα στο κατάλληλο στάδιο.

Καταλήγοντας, είπε ότι οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλα θέματα σε σχέση με αυτή την υπόθεση.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ