Πάφος: Κατάσχεση αδασμοφορολόγητων καπνικών προιόντων

Στην κατάσχεση αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων στην Πάφο, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωί, μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού, ερεύνησαν οικία στη Πάφο στην οποία διαμένει άτομο Ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες στη Λεμεσό για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας εντόπισαν ποσότητα 13,200 τεμαχίων τσιγάρα με διάφορες μάρκες (PRESIDENT, VV1, GOLD MOUNT και GAULWAZ) και 4,500 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN και ROTHMANS.

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων δεν έφερε τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα. Από τις προκαταρκτικές έρευνες διαπιστώθηκε επίσης ότι τα τσιγάρα και ο καπνός προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 3,125 περίπου, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόσωπο, απασχόλησε τις Τελωνειακές Αρχές για παρόμοια αδικήματα στο πρόσφατο παρελθόν.

Το μέρος της υπόθεσης που αφορά τα καπνικά προϊόντα διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.

Επίσης, τα τρία πρόσωπα Τουρκοκυπριακής καταγωγής, τα οποία συνελήφθησαν ψες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας σε σχέση με παράνομη κατοχή μεγάλης ποσότητας καπνού, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης τους για τρεις ημέρες.

Το Τμήμα Τελωνείων διερευνά την υπόθεση.