Προεδρικές 2018: Ποιος είναι ο πιο «δημοφιλής» υποψήφιος στο Facebook

Μήνας Σεπτέμβριος και μπήκαμε για τα καλά σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας. Καθημερινά βλέπουμε αναρτήσεις να «περνούν» από μπροστά μας, από τους υποψηφίους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι καθημερινά κάνουν συναντήσεις, για να “κτίσουν” σχέσεις  με τον κόσμο και να ανταλλάξουν απόψεις.


Του Νικόλα Πέτρου

Ένα νέο δεδομένο έχει προστεθεί σε αυτή την προεκλογική αναμέτρηση σε σχέση με τις προηγούμενες, και δεν είναι άλλο από αυτό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στην εποχή του διαδικτύου που ζούμε, θα ήταν παράλογο αν δεν «εκμεταλλεύονταν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook ώστε να αυτοπροβληθούν. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι αρκετά δραστήριοι στο Facebook αναρτώντας καθημερινά φωτογραφίες από τις διάφορες συναντήσεις τους αλλά και βίντεο όπου σχολιάζουν θέματα επικαιρότητας.

Το «24h», σας παρουσιάζει την απήχηση που έχουν οι σελίδες των υποψήφιων Πρόεδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Facebook.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, του οποίου η υποψηφιότητα στηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύης, φαίνεται να είναι ο πιο δραστήριος από τους υποψήφιους πρόεδρους, αφού καθημερινά η σελίδα του ενημερώνεται από τις δραστηριότητες και τις συναντήσεις του. Τη σελίδα του Νικόλα Παπαδόπουλου ( @NikolasP2018) ακολουθούν 15.191 άτομα, ενώ ο μέσος όρος των δύο τελευταίων αναρτήσεων του κυμαίνεται γύρω στα 185 “likes” και αντιδράσεις.

Σταύρος Μαλάς
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Σταύρος Μαλάς, του οποίου η υποψηφιότητα στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, παρόλο που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, φαίνεται ο κόσμος να αγκάλιασε αμέσως αυτή την προσπάθεια. Η σελίδα του κ. Μαλά (@StavrosMalasCY) ακολουθείται από 13.048 άτομα, ενώ κάποιες από τις αναρτήσεις του ξεπερνούν τα 600 “likes” και αντιδράσεις.

Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος με την υποψηφιότητα του θέλει να κερδίσει τη νέα εκλογική αναμέτρηση και να πάει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, ίσως να μην είναι τόσο ενεργός όσο οι υπόλοιποι υποψήφιοι στην σελίδα του στο Facebook, όμως κρατάει τη πρωτιά όσον αφορά τα άτομα που τον ακολουθούν, στο Facebook. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ακολουθείται από 36.529 άτομα και οι αναρτήσεις κυμαίνονται στα 400 με 600 “likes” και αντιδράσεις.

Γιώργος Λιλλήκας

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, του οποίου η υποψηφιότητα ήταν έκπληξη στην εκλογική αναμέτρηση του 2013, με το 25% που εξασφάλισε στον Α΄ γύρο, φαίνεται να είναι και αυτός αρκετά δραστήριος στο Facebook, όμως βρίσκεται στην τελευταία θέση σε σχέση με τα άτομα που τον ακολουθούν (9.427).

ΥΓ… Το «24h» δεν συμμερίζεται την άποψη ότι όποιος έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Facebook, σημαίνει πως θα είναι και ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, χωρίς να σημαίνει ωστόσο ότι δεν “παίζει” και αυτό σημαντικό ρόλο.