Το ρεπορτάζ της «24» για τον Ε. Φλουρέντζου άγγιξε πολλούς συμπολίτες μας

Ο πρώην υπουργός φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την ισχύ και τις προσωπικές του διασυνδέσεις, για να είναι πιο «ίσος» απέναντι στο νόμο

Της Αλεξίας Καφετζή

Το ρεπορτάζ της «24» της προηγούμενης βδομάδας φαίνεται ότι χτύπησε «ευαίσθητη χορδή» με τους αναγνώστες της εφημερίδας και όχι μόνο, καθώς τα παράπονα και οι καταγγελίες έπεσαν «βροχή» τόσο για τον κ. Φλουρέντζου όσο και γενικότερα για πρώην αξιωματούχους που ως δικηγόροι εκμεταλλεύονται την ισχύ τους και τις διασυνδέσεις που απέκτησαν από προηγούμενα αξιώματά τους για να είναι περισσότερο «ίσοι» απέναντι στο νόμο.

Όπως αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Φλουρέντζου κατηγορείται ότι προέβη σε μία σειρά από ενέργειες που έβλαψαν έναν Κύπριο πολίτη όντας συνήγορος ενός επιχειρηματία της Λάρνακας, ονόματι Λευτέρη Μήλου από τη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις στην Αστυνομία, ενεργόντας κακόπιστα με σκοπό να δυσφημίσει την άλλη πλευρά. Βάσει αυτών των καταθέσεων, ο τότε υπουργός Συγκοινωνιών χρησιμοποιώντας την πολιτική του ισχύ και τις διασυνδέσεις του τότε στη Γενική Εισαγγελία φρόντισε να βγει άρον άρον ένταλμα σύλληψης και να εκτελεστεί για να βλάψει ανεπανόρθωτα την πλευρά που κίνησε την αγωγή εναντίον του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Φλουρέντζου στη συνέχεια φρόντισε να διαρρεύσει και να δημοσιευτεί η κατάθεσή του στην Αστυνομία σε παγκύπρια Μέσα Ενημέρωσης, εφημερίδες και όχι μόνο προκειμένου να ζημιωθεί επιπλέον η αντίπαλη πλευρά και να χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Φλουρέντζου, η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο κατά του τότε εναγόμενου και νυν ενάγοντα με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι ποινικές διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει. Ψιλά γράμματα, όμως, για τον κ. Φλουρέντζου ο οποίος είχε ήδη προκαλέσει τη ζημία και δεν φρόντισε ποτέ να αποκατασταθεί η φήμη του προσώπου που έβλαψε.

Ο κ. Φλουρέντζου αντιμετωπίζει αγωγές ύψους εκατομμυρίων ευρώ για ενέργειες που έκανε ως υπουργός και δικηγόρος, ενώ αυτά τα φαινόμενα όπως φαίνεται παρατηρούνται συνεχώς στην Κύπρο σήμερα, με δικηγορικά γραφεία και νομικούς – πρώην υπουργούς- που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ισχύ τους.

Βέβαια, όπως φαίνεται και η περίπτωση του κ. Μήλου είναι κάτι παραπάνω από γνωστή σε κύκλους της Λάρνακας. Ο επιχειρηματίας από τη Λάρνακα αντιμετωπίζει κατηγορίες που περιλαμβάνουν ψευδείς καταθέσεις ή καταγγελίες στην Αστυνομία, λίβελλο και δυσφήμιση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ζημιογόνα ψευδολογία μέχρι και κακόβουλη ποινική δίωξη στη συγκεκριμένη αγωγή που είναι αναμεμειγμένος και ο κ. Φλουρέντζου, αλλά όπως μάθαμε δεν θα είναι η μοναδική.

Ο κ. Μήλος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες αναμένεται να βρουν το δρόμο προς τις δικαστικές αίθουσες.