Σπέχαρ: Ο ΓΓ ΗΕ ενδιαφέρεται να ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις από τα μέρη

Συγκεκριμένες ιδέες ενδιαφέρεται πολύ να ακούσει από τα μέρη που εμπλέκονται στο Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τις συναντήσεις που θα έχει προσεχώς μαζί τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπως δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπός του στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ύστερα από συνάντησή της το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασίαδη.

Η κ. Σπέχαρ είπε πως ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως ο ΓΓ του ΟΗΕ προσβλέπει να συναντηθεί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τα διάφορα μέρη που εμπλέκονται στο Κυπριακό, περιλαμβανομένων των εγγυητριών δυνάμεων, και να ακούσει τα αποτελέσματα της περισυλλογής τους.

Η αξιωματούχος των ΗΕ ανέφερε πως τώρα φαίνεται να είναι μια καλή στιγμή ο ΓΓ να ακούσει όλα τα μέρη και τις ιδέες τους για το ποιά ακριβώς είναι τα σχέδιά τους για το πώς θα προχωρήσουν προς τα μπρος, σημειώνοντας πως ειδικότερα ο ΓΓ ενδιαφέρεται πολύ να ακούσει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς τα μέρη μπορεί να έλθουν σε επαφή.

Η κ. Σπέχαρ χαρακτήρισε τη συνάντηση καλή, σημειώνοντας πως την ζήτησαν τα Ηνωμένα `Εθνη για σκοπούς ενημέρωσης και για να βοηθήσουν τα ΗΕ στη Νέα Υόρκη να προετοιμαστούν για τις επικείμενες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Είπε επίσης πως ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ