Σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή 64 κιλών αδασμολόγητου καπνού για στριφτό τσιγάρο

Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν στην κατοχή τους εντοπίστηκε ποσότητα 64 κιλών και 200 γραμμαρίων αδασμολόγητου καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «χθες βράδυ 15 Σεπτεμβρίου 2017, μέλη της Αστυνομίας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης ΜΤ 1059, η οποία αναχώρησε για το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, εντόπισαν στις αποσκευές τριών ατόμων (μίας γυναίκας και δύο ανδρών) Τουρκοκυπριακής καταγωγής, (δύο εκ των οποίων κατέχουν Κυπριακό διαβατήριο και ένας Βρετανικό) συνολική ποσότητα 64 κιλών και 200 γραμμαρίων καπνό για στριφτό τσιγάρο μάρκας GOLDEN VIRGINIA και AMBER LEAF».

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι «η συγκεκριμένη ποσότητα καπνού δεν έφερε τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι δεν καταβλήθηκαν για αυτή, οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Επίσης από τις προκαταρτικές έρευνες που έγιναν, προκύπτει ότι ο καπνός, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα € 13,500 περίπου προέρχεται από τις κατεχόμενες περιοχές και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων».

Τα τρία άτομα συνελήφθησαν από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων εμπορευμάτων και αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται «η άριστη συνεργασία του Τμήματος Τελωνείων με την Αστυνομία, η οποία οδήγησε στη κατάσχεση της εν λόγω ποσότητας καπνού».

Πηγή: ΚΥΠΕ